Някой не беше ли казал, че въздържането от храна било напълно безопасно? намигам
Има много хора, които не са подготвени за пост и те имат нужда от раздвижване на имунитета с препарати и по-щадящи методи. Защото тънкия момент е, че това е цялостна промяна. Не можеш да гладуваш 1 път и после да се храниш по същия начин. Дори и при веганите се променя храненето след всяко гладуване, къде с намаляне на количеството храна , или пък с увеличаване на дадени плодове и зеленчуци, и отказване от възбуждащи храни. Защото иначе! Човек започва да се чувства зле!! Не готвени храни непременно.
/Защо йогите ядът варен ориз и същевременно успяват да поддържат съзнанието си годно за цял ден медитация?
Ами защото ядът малко от ориза и защото в него няма пържено, олио и не е пълно с подправки. Варения кафяв ориз се доближава до вкуса на варено жито и ще ти е трудно да се почувстваш неспокоен след един варен кафяв ориз
/
Да не говорим, че най-привичния начин за гладуване е чрез постепенно променяне на режима към бретерианство. Защото аз лично смятам, че организма изпитва голям стрес след усещането на пълни физични обороти на органите и емоционалната задоволеност на много повече нива от обичайното. И в един момент тази чистота се отнема на тялото и на съзнанието с храна (защото е трудно да се откажеш от настоящия си живот за 1 ден), до следващия път. Какъв стрес преживява тялото ако след това няма един дълъг период на плодове; сокове? И може ли да има нещо повече накрая от една шепа храна?
И кой наистина преценя, че един неосъзнат човек, свикнал цял живот с една диета ще може да гладува? А наистина е болен и иска да оздравее? Тогава как ще му обърнеш представите, дори на теория той да се съгласява и разбира, че гладуването ще го излекува? Да. Трябва да помислим за всички, не само за който е готов да гладува.
Това е коренна промяна, коренна!! С тази информация на първа ръка трябва да се подхожда, защото проблема е културен и социален повече от физически. Защото сега масово децата и младежите се обучават на невежество, цигари, пиене и наркотици. Защото трябва да започнем да променяме и да създаваме култура.
А култура не е да ти кажат "гладувай" без самите те да са запознати с основните промени на социално ниво, които настъпват. Във възможните различия с останалите при смяна на диета и гладувания, в разбирането на околните и евентуалните атаки на които човек ще бъде подложен дори и от най-близките си. И дори от тези които му мислят добро, но не разбират.
Значи излиза, че държанието и приемането е преди физическата криза, нали така?
В този форум изобилства от методи и вместо да се попълват данни и истории по тях, идват нови хора и започват да питат, с надеждата, че тук някой ще има компетентно лекарско мнение по въпроса. Е трудно ще се получи така, защото развивайки една система и даваш параметри и хората трябва сами да поемат лична отговорност на база на прочетеното по кой път да минат. Но това не може да стане без участници, които честно да споделят личния си опит, защото новите болни, новите затруднени, новите жадни за промяна ще имат нужда от това. А не непременно от повтарящи се напътствия към всички участници. Разберете че това ги лишава от поле за изява, тук във форума, чиито пълнеж трябва да е от към съдържание, не от към напътствия. За мен лично няма по-голяма грешка от даването на едни и същи съвети, всеки път без индивидуални съображения.. При положение, че не познаваш конкретната личност.
Който има остър поглед веднага ще ги запамети в съзнанието си, помощните средства към пътя на здравето:
* ММСа!
Той е най-силният препарат срещу вируси и гъбички, не знам как няма отзиви досега навсякъде из темите, защото е широкоспектърен и реално ефективен... За мен ММСа няма равен. Моя имунитет беше тотално приспан за 6 години и несъпротивителен срещу болести преди да го подсиля с ММС. Вегетарианка съм от 3години и половина вегенствам от време на време с тенденция да стане за постоянно разбира се, защото започнах да усещам въздействието на кравешките хормони в тялото си, и от зимата 6 месеца изкарах само на сурови зеленчуци по диетата на др Казънс, пиех АСД 2 , но резултата не може да се сравни с това което ММСа за 2 месеца ми причини, като раздвижването започна още в първите дни. Имах болна жлъчка за която отказвах традиционно лечение, задържах жлъчен сок и храната се обработваше мъчно. Общата телесна чувствителност беше завишена в лошия смисъл, разболявах се от всеки грип и нямах тонус да издържам физически натоварвания, бях изпита, вяла и бледа, като по принцип съм спортен тип със сила и издръжливост. Случиха се много неща, но не мога да разкажа всичко наведнъж. Имах епилептични припадъци и гърчове, които редуцирах с диетат на Казънс, която очевидно не беше подходяща за жлъчката и язвата. : ( Но превъзбуденият ми тогава нрав трябваше да бъде умиротворен и малкото останали страдания тогава, може би бяха част от този процес. Може би самата аз не бях готова да си подредя "всичко"
*АСД разбира се, просто от моя опит показва различни и по-слаби свойства от ММС, но е добро средство и е редно всеки да направи лична преценка.
*Водорасли - съдържат така търсения б12 и са силни имуностимулатори от естествен източник и трябва да се ползват с приоритет
*Сребърната вода - срещу грип е несравнима. След 2 приема през деня, до вечерта температурата и отпадналостта от грипа са мираж. Подарявах на всички в хотела, където работих такава вода зимата, включително на шефовете и нямаше човек, при който не даде резултат. Спасих се от сигурна пневмония, когато една от съквартирантките ми ме зарази. Но за нея сребърна вода нямаше, защото аз се сетих за нея чак след като я изкараха с линейка от хотела и после я държаха в инфекциозно отделение с опасност за живота, без право на свиждания. - Възпаления на ушите, при деца, при възрастни - също моментално
Възпаления на очите при грип и най-различни бактерии. - Изгаряне на кожата
-Излекувах на пицаря окото, беше му хвръкнала жар от пещта и гноясваше, и дори казваше че недовижда. За 1 вечер няколко капвания, на другия ден вече нямаше гной и след ден-два всичко беше тип топ. После ми крадеше зеленчуци от склада от благодарност
*Тодикамп - нямам личен опит, но има достатъчно други, които пак имат положителен резултат.
* И детоксикиращите процедури, които са неминуема част от форума.
-Шанк Пракщалана
-Уринотерапията
-Клизмите. Клизмите с урина. С ММС
-Пиенето на зелени сокове. Пиенето на всякакви сокове.
-Изхвърлянето на млякото в боклука. Най-вече за болен човек, недопустимо. Наслагва се слузта на кравата по всички органи на отделянето - бъбреци, черен дроб, далак.
-Захарта, баничките, купешкия хляб, кафето, цигарите, алкохола, синтетичните наркотици - Няма смисъл да говорим.. Най-вече за тютюнопушачи е трудно преминаването в режим на гладуване, защото цялото тяло и съзнание е зациклило и мръсно. Спорен е въпроса как да се процедира в такъв случай. Редно ли е да се изчака година-две след спиране на цигарите преди гладуването. Алкохолната зависимост се преодолява по-трудно от хероиновата(не че хероиновата е добра и без последици ).
Затова .. Четете, мислете кое е по вашия случай и пробвайте, комбинирайте и не падайте духом в търсенето на своята истина. Изисквайте от средата си уважението което заслужавате и не живейте според правила, които ви убиват. И които убиват другите. Мислете абстрактно, мислете реално и се отучете от удобния свят на заблудите и живейте този си живот, защото друг като него няма да има. Приемете тялото си каквото е и го направете СВОЯ вярна машина. Своя - не чужда, изпълняваща чужди интереси. Вашето тяло си е за вас, посвещението би трябвало също да е към вас и благополучието ви, затова няма смисъл да се самообвиняваме и колебаем, ако искаме повече здраве и сила, от това което виждаме в лицето на обществеността.
Казвам го защото аз дълго време се обвинявах за това и онова, и бях объркана. И то само за да разбера накрая, че съм безсилна от позицията на многосъстрадалец. А съм сигурна, че именно голяма част от хората, които избират съчувствения към природата и животните живот в даден момент са ставали жертва на собствената си наивност и възлагане на големи надежди.
Всички тук трябва да дадем каквото можем и да се борим, за да бъдем силни - по своя си начин.
ПП: Гроу, пиша тук най-вече към теб, защото съм съгласна с мнението ти за печелбарството и че не това е начина. Гротескно е да искаш пари от хората, за да ги научиш да гладуват. Верно има и по-доблестни начини да си изкараш парите. И нали най-голямото предизвикателство е да се преборим с меркантилното мислене на ортодоксалните лекари, и нали това е основната причина медицината да е умишлено толкова неефективна, иначе по какво се различаваме от тях?
Не можеш да промениш мисленето на врага използвайки неговите методи.
А той, врага управлява по-дълго от теб и той е създал именно този метод за да те зароби, и уви успял, защото действаш като него, въпреки и по коренно различен принцип. Вов, нищо лично, но такава е истината.
И ти като всички нас, трябва да се напънеш да надскочиш себе си.