Милички, никога, в никоя нация или етнос, в никоя епоха интелигенцията (в смисъл, мислещите, търсещи и творчески личности) не е била преобладаваща. В интерес на истината, винаги е била в границите на 3-7% (стряскащо, но факт). При това положение, Титане, логично е да виждаш доста "уроди" - дори само от факта, че нацията им е доста по-многобройна от нашата - просто правят по-голямо впечатление. Иначе, ако ти кажа колко "уроди" има сред моите колеги и как всеки път, като видя някои определени индивиди, си припомням Дарвин и теорията му и си мисля "Прав е бил - човекът Е произлязъл от маймуната, а в момента тече обратният процес"
, ще видиш че нещата наистина не са чак толкова различни
. И изобщо, светът наистина стана едно голямо село, но май най-хубаво си е на родна земя... е, и по възможност да имаш пари, че да пътуваш където и когато си иссаш - и то за удоволствие... Мда, не искам много - не съм ли скромна?
Иначе реакцията на колегата ти и според мен е направо похвална. Тук повечето хора или прилагат принципа "приказвай си, не ми пречиш", или се оправдават с дежурното "Ееее, хайде, няма да `илядим!" (ех, колко удобно звучи, а?). Томи, и аз съм забелязала, че ако ядеш баничка или пица на улицата, никой не те гледа (или най-много да гледа баничката/пицата с текнали слюнки
), ама ако заръфаш ябълка или банан, ще им изпопадат очите и почти им прочиташ на физиономиите "Тоя/Тая пък какво прави?! Яде плодове - да умре здрав/а! Пак ще пукне, ама от глад!". Но пък, ние си знаем - кучетата си лаят, керванът си върви, толкоз
.
И нахут, и боб обичам... също и сурови фъстъци - нищо че не бивало да се ядат сурови, не е всеки ден
.