Жените по принцип имат малко изкривени възприятия за заобикалящата ги среда и си създават модели , които малко се различават от реалността. Същата работа е и с храната , въртят сучат , все някой боклук ще вкарат в менюто си само защото така им е вкусно и след това се самозаблуждават ,че от един път нищо няма да им стане , но ако пък случайно употребата на боклука стане редовна си казват :Е , голяма работа , нищо не е това , важното е да ми е добре , да се чувствам добре , не е ли това най-важното?
И някак си не осъзнават за какво точно правят тия жертви. Аз имам една позната, която няколко години спазваше почти вегански режим докато беше с гаджето си ( той веган ) , после като се разделиха прояде месо и всякакви шитове отново ..какъв е извода ? Тя не е осъзнавала защо го прави , правила го е заради него , но някрая е била силно подтисната от това неосъзнаване и решила да си подслади живота - резултат на 40 години при раздялата в перфектно състояние , 2 години по късно болнава , набръчкана и надебеляла , с отоци , сенки под очите и лоша кожа и коса. Сега иска пак да се върне към стария начин на живот , но пък и е трудно да се "лиши" от сладките вкусотийки , сирена , месцето.
Та в общи линии се оказа ,че не познавам жена , която на практика да се храни и живее здравословно.
Голям майтап , а ?