Няма такава тема във форума, а мисля, че ще е интересна. Какво мислите по въпроса - Осъзнавате ли, че сънувате, можете ли да контролирате или да сънувате предварително програмирани сънища?
Мога да ви разкажа малко от моя опит: Още от малка винаги знам кога сънувам. Постепенно се научих да "си нсочвам сънищата" в по-интересна насока, защото често ми доскучаваха.
Всичко това стана от самосебе си. Дотогава не бях чела никаква литература по въпроса, дори не знаех, че се нарича осъзнато сънуване. В действителност мислех, че всички хора го могат.
По-късно започна да ме мъчи хронично безсъние, което доста притъпи умението ми да режисирам сънищата си. Честно казано много рядко съм изпитвала нужда да го правя и това е било само в случаи, когато сънувам нещо неприятно и искам да прекъсна тази емоция. Въпреки това напоследък интересът ми се възроди (а и малко ме е яд на мен си, че преди го првех с лекота, а сега трудно ми се отдава) и започнах да чета каквото ми попадне по въпроса.
Ако ви е интересно имам няколко книжки по въпроса, но не знам къде мога да ги кача, за да са видими за всички.
Споделете вашия опит