Абсолютно съм съгласен със zigzag
Порочността и проблема е отгоре до долу във цялата верига
Ти даваш пример за ваксините (аз не ползвам ваксини)
Но това си е мой избор.
Повечето хора са толкова самодоволни в собственото си невежество и щастливи от стадното чувство че с насмешка гледат на всеки различен.
Аз пък ти давам пример с цигарите и алкохола.
Нима същите конспиратори които тровят хората с ваксини им слагат цигари в устата и им наливат в чашите.
Това хората си го причиняват сами.
Заради незнание, и най вече заради нежелание за знание и нежелание за промяна! (чиста форма на мързел)
Знае ли се че цигарите са вредни - Знае се!
Има ли кампании против пушенето - Има!
Има ли пропаганда да се спре пушенето - Има!
Има ли пропаганда да се пуши - Няма!
Хората спират ли да пушат - НЕ
Ето ти го доказателството че не е нужно някой конспиратор да ни трови - Самите хора сами доста успешно се справят със задачата.
Според мен най голямата "конспирация" е във фармацията и "Хранително" вкусовата промишленост.
Но тя не е от някакви тайни конспиратори ами е предизвикана от обикновената алчност на хората в тези две сфери.
Никога ли не ти се е случвало от селска сладкарница да си купиш нещо(рафинирано, стабилизирано,консервирано) понеже хората там са бедни обикновено зареждат най евтините неща някои от които са пълни боклуци. Ако питаш бабката дето продава зад щанда това хубаво ли е тя ще ти каже ооо да това е най хубавото. И тя ли е конспиратор
- или просто иска да си продаде стоката.
Разликата между тази бабка и огромните фармаКомпании е само в степента на алчност. Където парите са огромни и алчността е огромна.
И ако бабката може да те излъже само теб че едикакво си е много хубаво за да си го купиш то тези компании имат ресурса да лъжат всички хора за да си продават боклуците.
Това не е конспирация а Алчност.