Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Православното Християнство  (Прочетена 68504 пъти)

lustenau

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 44
Re:Православното Християнство
« Отговор #200 -: 05-07-2011, 12:37:25 »

Tи смяташ че това е бялото братство на Дънов така ли ?? погледнал си отгоре отгоре и си извадил заключние   а прочете ли нещо от книгите ? Едва ли Iзтрии отговорът ми с линка  аз го качих в линкове ако и там не му е мястото изтрии го и от там
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
« Отговор #201 -: 05-07-2011, 13:57:31 »

А ти погледна ли поне някой от моите постове? :)
Приличам ли ти на човек преглеждащ отгоро отгоре?  :)
Защо да трием, нека си стои. Не пречи. Нека да има информация. 
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

lustenau

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #202 -: 09-07-2011, 11:36:32 »

Така е грещка няма Прочел си го повърхностно и толкоз За да стане по ясно ти препоръчвам да прочете6 предпоследната и последната глава на книгата ''Езотерични записки'' темите са кратки и не отнемат повече от 5-6 мин Там се разяснява за какво братство става дума  Линкът е при линковете  така че ......
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #203 -: 09-07-2011, 17:28:00 »

Колега Лусенау, ти вероятно не си запознат ,че Дънов има нещо общо  с Бялото Братство..  
 А ако случайно си запознат , значи си решил да се гъбаркаш  нещо, явно имаш свободно време бол.
Копирал съм ти заглавия на теми и книги точно  от сайта, който цитираш.

А Бяло Братство  може да е всичко, но не е православие. Ако ти е любопитно какво е мнението на православието за него - тук в поста ми можеш да прочетеш.  
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=2233.20

Можеш да зададеш и писмено въпрос към  някой богослов.
  Адругата основна авторка е някаква Радея, която не съм чувал.  Радея , Риния .. напоследък се нароиха , не можеш ги проследи .Нито се представя, нито адрес, телефон, нито име . Езотерика ли е , какво е , не знам.- НО НЕ Е ПРАВОСЛАВИЕ, щом си решил да поспорим, ще поспорим :)

Освен това, виждаш, в този форум няма боричкане за подобна литература ..

Петър Димков ....... С всяко свое начинание, с всяка своя постъпка показваше как трябва да живее и работи един християнин. Така той  провеждаше практическите уроци по човеколюбие, които Бялото братство изпраща за хората в изпълнение на Божията воля.

НОВИ ТЕМИ

УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО
ЗА ФОРМУЛАТА “АЗ СЪМ”
Това, което може да бъде ежедневен стимул за укрепване на мисленето като психичен процес, е духовната връзка със съзнанието

ü 19.04.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - С  Ъ  В  Е  Т  И
ü 24.07.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЗА ФОРМУЛАТА “АЗ СЪМ”

ü 13.06.2011 г. УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - ПЪРВАТА И АБСОЛЮТНА ИСТИНА
ü 30.05.2011 г. УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - ЗА СВОБОДНАТА ВОЛЯ И ТВОРЧЕСКИЯ ПОТЕНЦИАЛ
ü 16.05.2011 г. УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - ДА ТРЪГНЕШ ОТ СЕБЕ СИ
ü 04.04.2011 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - НЕОБХОДИМИТЕ УСЛОВИЯ

ü 07.02.2011 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЧОВЕШКИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ
ü 17.01.2011 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ДНЕС СЪМ ПО-ДОБЪР
ü 27.12.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЦАРСТВОТО БОЖИЕ
ü 06.12.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ГЛАВНАТА ЦЕЛ

ü 18.10.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЖИВОТ ЗА ЦЯЛОТО
ü 23.08.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ДУХОВНО ЕДИНЕНИЕ
ü 26.07.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - МИГА НА ТВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ
ü 07.06.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ПОЗНАВАМЕ ЛИ ЩАСТИЕТО
ü 31.05.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ЛЮБОВ
ü 22.03.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - КРАСИВИЯТ ЖИВОТ
ü 15.03.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЗА ВЯРАТА В СОБСТВЕНИТЕ СИЛИ
ü 08.03.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ВАШИЯТ СЪВЕТНИК
ü 01.02.2010 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ВРАЖДУВАЩИ  СВЕТОВЕ
ü 22.12.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЗА ДОБРОТО, ЗЛОТО И СПАСЕНИЕТО
ü 11.12.2009 г. УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - НЕОСЪЗНАТАТА СИЛА
ü 14.09.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ФОРМИ НА САМОСЪЗНАНИЕТО
ü 02.09.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ИСТИНСКАТА СИЛА ЖИВОТ

ü 26.06.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША И ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЖИВОТА
ü 17.06.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО В ДВАНАДЕСЕТ БЕЗ ПЕТ
ü 29.05.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ПРАКТИКО-ПРИЛОЖЕН МЕТОД ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ
ü 21.05.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ПРОГРАМА ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ
ü 25.03.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - МЪДРИЯТ ЧОВЕК
ü 10.03.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - В УЧИЛИЩЕТО НА ЖИВОТА
ü 05.03.2009 г. УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - КОГАТО НЕ СЕ ЧУВСТВАМ ДОБРЕ

КНИГИ
УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРОМЕНИ
УЧИТЕЛЯ БЕИНСА ДУНО - ЗА ПРИНЦИПИТЕ НА СЪТВОРЕНИЕТО
УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - НЕОСЪЗНАТАТА СИЛА
УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - ЗА ДОБРОТО, ЗЛОТО И СПАСЕНИЕТО
 УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - ФОРМИ НА САМОСЪЗНАНИЕТО
 УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - КОГАТО НЕ СЕ ЧУВСТВАШ  ДОБРЕ
УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - МЪДРИЯТ ЧОВЕК
УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - В УЧИЛИЩЕТО НА ЖИВОТА
УЧИТЕЛЯТ БЕИНСА ДУНО - ЗА ФОРМУЛАТА “АЗ СЪМ”
БИБЛЕЙСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ
и нови методи за самовъзпитаването им
в съвременния човек по
Учителя Петър Дънов

« Последна редакция: 09-07-2011, 17:31:31 от бате Бино »
Активен

lustenau

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #204 -: 09-07-2011, 18:32:10 »

Даа  не си ги чел Просто си погледнал заглавиqта и си ги копирал Прав си в тях няма нищо общо със православието но аз и не искам да споря в спора се утвърждава егото и нищо друго   време бол  за всичко има време Впрочем тъи като последните постове нqмат общо със темата изтрии ги и забрави
П.П Запознат със Дънов и знам че има мн общо със бялото братство. Приятен уикенд
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #205 -: 09-07-2011, 19:08:28 »

Егото си е его, остави го да си почива ..
 Направихме кръг и се връщаме точно там, където щяхме и да си бъдем - в началото. :)  
 При уточнението ми , че препратката ти не е по  конкретната тема. :)
 Ти понеже не беше съгласен, се наложи да ти помогна  :)
 И понеже не искам дори и ти (защото си важен като съфорумец) да оставаш с впечатление ,че чета отгоре отгоре преди да дам мнение ( както ме нарочи ) , затова се постарах да докажа, че ако има някъде тук такъв човек, това не съм аз .. :)    

(Ами няма лошо, друг така и така не взема отношение , поне ние да си почешим езиците , ще вземеш да се обидиш, че как пък съвсем никой не  прояви интерес към този линк  :)  )
« Последна редакция: 09-07-2011, 19:12:06 от бате Бино »
Активен

lustenau

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #206 -: 10-07-2011, 00:16:16 »

Не не се сърдq за това че никои не преглежда линка Гледам в темата за хапчета от светлина е посочен закона за резонанса (подобното привлича подобно)  Дори и някои еи така от скука прочете линка и книгите които са в него ако съзнанието му не резонира с информациqта в тqх книгите  за този читател ще са безполезно четиво (личен опит )  Но ако някои които е узрял  за тях и съзнанието му е адекватно на информацията коqто е в тях те ще го грабнат от раз (пак личен опит ) То така е и в деиствителноста  нещата които ни интересуват разбираи ние сме на тяхната честота ни увличат и се занимаваме с тях с интерес които отстрани изглежда като въоду6евление и ентусиазъм а тези с които не сме на една вълна ни се струват без интересни  отвлечени и не касаещи нас   За чесане на език дълга тема стана  Пътища много и те всички водят до Рим и суровоядството е един от тях
Активен

Лейла

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 313
« Отговор #207 -: 12-07-2011, 23:56:38 »

уффф 10 реда 1 изречение и мозъка ми избухна от толкова много резонанс........
Активен
Самотата е най-скъпо платената свобода.

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #208 -: 13-07-2011, 10:31:18 »

даа, съвременната тенденция е от ниска грамотност да се скача директно на  висока духовност . :)
Активен

черен гарван

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 743
« Отговор #209 -: 13-07-2011, 10:52:02 »

ами нормално е човек като е толкова извисен духовно да е далеч от земните проблеми и да стъпя малко по облаците... и вие да бяхте като него, и вие нямаше да се занимавате с грамотността  :pensif_29:
Активен
"няма грешки, има само уроци"

Синева

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
« Отговор #210 -: 13-07-2011, 18:30:51 »

Това е първото впечатление, гарване!  ;)
Понякога И последното. ;D
Активен

lustenau

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #211 -: 14-07-2011, 13:19:11 »

ok
Активен

survivorfan

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
« Отговор #212 -: 25-09-2011, 14:53:28 »

Скоро няма да имаме проблем с различията в религиите, тъй като процесът на обединението им, върви с пълна сила. Въвежда се една световна религия. Сега изглаждат версиите си.
Едно световно правителство, една банка, една религия!
Нещо подобно четох и аз наскоро- само че в положителна светлина. Световната религия щяла да бъде езотеричното християнство.
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #213 -: 25-09-2011, 15:05:38 »

Това е част от анализа под статията на Н. от "Паралелна Реалност", който копирах, защото не мога да го кажа по-добре. Цялата статия може да прочетете от линка по-долу. Тя е за умственият контрол и програмирането на масите, осъществявано чрез клиповете на Лейди Гага (в случая), както и чрез цялата поп култура, като цяло. Сюжетът на клипа е библейски, така че, пасва на темата.  ;D
И да кажа само, че нищо положително няма в новата световна религия, която е част от новия световен ред. Който си мисли обратното, е човек който не вижда по-далеч от носа си! А това с езотеричното християнство, е просто част от Ню Ейдж програмирането, което е въведено и служи на същите тъмни сили.
http://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/362-2011-09-22-00-14-17.html

"ЦЯЛАТА библия (и стар, и нов завет) и особено „апокалипсиса“ са писани от илюминатските фамилии, за да обслужва техните цели. Не забравяйте, че зад контрола над тази планета не стоят човешки сили и начина по който се планира случването на Земята не е с мисъл „ден за ден“, нито „година за година“, а е по-скоро „век за век“ и „милениум за милениум“. В този ред на мисли, думите и събитията описани в библията са заложена план-програма, която трябва да бъде осъществена сега, в endtime-времената. Това са предпрограмирани събития, които илюминати изпълняват сами за себе си, но превъзбудените християни приемат че това са знаци от небето, че „божията воля“ се осъществява и „ето видите ли – библията е истината, защото тя ни каза какво ще се случи днес, а е писана преди 2 000 години“. Няма по-късогледо твърдение от това, както няма и по-удобно масово поведение и мислене, което работи в услуга на самите илюминати. Има хора, на които мащаба на всичко това им се струва твърде огромен, за да бъде верен. Това си е техен проблем, затова не го адресирайте към мен.
Всичко, което се случва и ще се случва е част от „знаците“, които Тъмната страна сама е заложила, за да си мислите, че нещата се случват „по по-висша причина“ и ви чака нещо по-добро, за да си мислите че това е „божията“ воля, като по този начин действате съобразно това. А „съобразно това“ е това, което те очакват от вас и което ще бъде удобно за тях. Това поставя хората, чийто отговор за всичко в живота и по света се съдържа в цитат от библията, в доста комична позиция. Обикновено те са крайно фанатични неосъзнавайки собствената си скопеност и пропагандират псевдо-морал, който се опитва да вмени идеята, че или подкрепяш дадени християнски ценности, или не си човек, а ходещ грях, чакащ да бъде спасен от второто пришествие. Българското интернет-пространство е пълно с такива.
Всички библейски знаци (и имам предвид ВСИЧКИ), които предстоят да се случват ще бъдат събития-постановки от изкуствен произход (както земен, така и астрален) и ще представляват най-вече холографски манифестации тип проект „Син лъч“, като всичко това ще има апогей в някакъв момент и навярно ще бъде умишлено комбинирано със също толкова инсценираната извънземна инвазия. Те се подготвят за този момент от векове. Библейските знаци, които чакате са знаците, за които те са писали, че ще се случат, защото те още тогава са знаели каква ще бъде постановката им. Това е начина им на мислене. Скоро ще започнете да го виждате сами. Образа на христос/дева мария в небето, белия конник на апокалипсиса (който апропо вече се появи като холограма в Египет) и всякакви други неща от този род. Те ще бъдат широко раздувани по всички медии.
Всичко това, в евентуална комбинация с извънземния фактор, ще предизвика нестабилна обстановка, която ще създаде определена нужда като социален отговор. А именно – въвеждането на нова световна религия.
Затова и върви цялото програмиране тип new world religion. И понеже влизаме в новата ера – епохата на Водолея – по чисто окултни причини старите методи за контрол вече няма да работят и трябва да бъдат въведени подобрени техни версии. Това е толкова езотерично логично, че всеки който има ниво дори малко над средното може да го проумее (ще бъде разгледано подробно в отделна тема догодина)."
« Последна редакция: 25-09-2011, 15:24:18 от Svetlio »
Активен

survivorfan

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 13
« Отговор #214 -: 25-09-2011, 15:33:08 »

Това видяхте ли го? Имаше и доста попове в сутрешните блокове, като ги слушах (колкото можах да ги издържа) започнах да съжалявам, че сложих отметка на "православен християнин" във формата за преброяване ... Евала обаче на дъновистката (от дебата по bTV, който не го е гледал ТУК)!
Цял ден чета из форума докато не попаднах на този пост. Спрях, отворих линка към БТВ и останах поразен от наглото, отвратително и пошло/подигравателно поведение/отношение на хората с черните раса...Спирам с четенето дотук, че се разтреперих от тях и сядам да гледам КрейзиФорест: лефски...
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464
« Отговор #215 -: 30-10-2011, 19:35:50 »

Това е част от анализа под статията на Н. от "Паралелна Реалност", който копирах, защото не мога да го кажа по-добре. Цялата статия може да прочетете от линка по-долу. Тя е за умственият контрол и програмирането на масите, осъществявано чрез клиповете на Лейди Гага (в случая), както и чрез цялата поп култура, като цяло. Сюжетът на клипа е библейски, така че, пасва на темата.  ;D
И да кажа само, че нищо положително няма в новата световна религия, която е част от новия световен ред. Който си мисли обратното, е човек който не вижда по-далеч от носа си! А това с езотеричното християнство, е просто част от Ню Ейдж програмирането, което е въведено и служи на същите тъмни сили.
http://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/362-2011-09-22-00-14-17.html

"ЦЯЛАТА библия (и стар, и нов завет) и особено „апокалипсиса“ са писани от илюминатските фамилии, за да обслужва техните цели. Не забравяйте, че зад контрола над тази планета не стоят човешки сили и начина по който се планира случването на Земята не е с мисъл „ден за ден“, нито „година за година“, а е по-скоро „век за век“ и „милениум за милениум“. В този ред на мисли, думите и събитията описани в библията са заложена план-програма, която трябва да бъде осъществена сега, в endtime-времената. Това са предпрограмирани събития, които илюминати изпълняват сами за себе си, но превъзбудените християни приемат че това са знаци от небето, че „божията воля“ се осъществява и „ето видите ли – библията е истината, защото тя ни каза какво ще се случи днес, а е писана преди 2 000 години“. Няма по-късогледо твърдение от това, както няма и по-удобно масово поведение и мислене, което работи в услуга на самите илюминати. Има хора, на които мащаба на всичко това им се струва твърде огромен, за да бъде верен. Това си е техен проблем, затова не го адресирайте към мен.
Всичко, което се случва и ще се случва е част от „знаците“, които Тъмната страна сама е заложила, за да си мислите, че нещата се случват „по по-висша причина“ и ви чака нещо по-добро, за да си мислите че това е „божията“ воля, като по този начин действате съобразно това. А „съобразно това“ е това, което те очакват от вас и което ще бъде удобно за тях. Това поставя хората, чийто отговор за всичко в живота и по света се съдържа в цитат от библията, в доста комична позиция. Обикновено те са крайно фанатични неосъзнавайки собствената си скопеност и пропагандират псевдо-морал, който се опитва да вмени идеята, че или подкрепяш дадени християнски ценности, или не си човек, а ходещ грях, чакащ да бъде спасен от второто пришествие. Българското интернет-пространство е пълно с такива.
Всички библейски знаци (и имам предвид ВСИЧКИ), които предстоят да се случват ще бъдат събития-постановки от изкуствен произход (както земен, така и астрален) и ще представляват най-вече холографски манифестации тип проект „Син лъч“, като всичко това ще има апогей в някакъв момент и навярно ще бъде умишлено комбинирано със също толкова инсценираната извънземна инвазия. Те се подготвят за този момент от векове. Библейските знаци, които чакате са знаците, за които те са писали, че ще се случат, защото те още тогава са знаели каква ще бъде постановката им. Това е начина им на мислене. Скоро ще започнете да го виждате сами. Образа на христос/дева мария в небето, белия конник на апокалипсиса (който апропо вече се появи като холограма в Египет) и всякакви други неща от този род. Те ще бъдат широко раздувани по всички медии.
Всичко това, в евентуална комбинация с извънземния фактор, ще предизвика нестабилна обстановка, която ще създаде определена нужда като социален отговор. А именно – въвеждането на нова световна религия.
Затова и върви цялото програмиране тип new world religion. И понеже влизаме в новата ера – епохата на Водолея – по чисто окултни причини старите методи за контрол вече няма да работят и трябва да бъдат въведени подобрени техни версии. Това е толкова езотерично логично, че всеки който има ниво дори малко над средното може да го проумее (ще бъде разгледано подробно в отделна тема догодина)."

:kisss:Е , те такива програматори в кавички са ми най-интересни.А бе ,си не бабин разбери най- после, че и хората се учат да мислят, да преценяват и най-вечи сами, сами да решават.Пък нека някой се опитва да направи като Божията програма.Ама ха де, стиска ли му???Кой освен Бог може да създаде Божествения свят, модел...кой???
« Последна редакция: 30-10-2011, 19:41:11 от mariiina »
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #216 -: 30-10-2011, 20:21:31 »

Лельо Маринче, те хората си мислят, че мислят, но има едни други хора , дето правят така , че хората да имат по-особени мисли.. :) :)
Когато се представи действителността по определен начин - и  хоп, и изводите ще са съответстващи..
Ако можеха да мислят, нямаше да подкрепят безбройните агресии  срещу  суверенни и проспериращи страни  (като Либия например) само защото им е казано, че там има диктатор.. :)
Ако можеха да мислят ,щяха да се сетят, че в порцията на лъва влизат и неговите приближени..  :)  

Аз много уважавам Светльо , но специално по отношение на библията съм попаднал на изключително силен довод, че човешки ум не би могъл да я напише точно по този начин. Един човек си даде живота за да докаже математически ! , че вероятността това да се случи е  точно 0.000000000
( а не например 0.00000000001  :) )
« Последна редакция: 30-10-2011, 20:29:43 от бате Бино »
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #217 -: 30-10-2011, 20:42:36 »

МАТЕМАТИКАТА В БИБЛИЯТА

Ернст Енгли

Преди много години един велик математик на име Иван Панин направи някои впечатляващи открития относно библейската математика. Панин беше гений в математиката. Той беше признат за един от десетте мъже в неговата област по целия свят на времето си. През 1882 година той се дипломирал в университета Харвард. Малко след дипломирането си станал християнин. Знаел перфектно гръцки и еврейски език. Нито гръцкият, нито еврейският имат числа, но вместо това използват букви от азбуката си, за да представят цифрови стойности. Знаейки това, Панин започнал да замества цифрови стойности с букви, докато изучавал Библията. Докато изучавал заместените числа, той бил учуден от невероятно детайлният математически дизайн, който изпъквал пред него. Запленен, той продължил изучаванията си! Колкото по-дълбоко навлизал в Библията, толкова повече бил убеден, че математиката би могла да отключи някои дълбоки тайни в тази велика Книга.

Стих по стих, глава по глава, книга по книга, цялата Библия е написана със същия невероятен математически дизайн, който стои много над способността на физическия ум да го създаде. Този вид дизайн вероятно не би могъл да бъде завършен от човешкия ум.

Тогава Панин започнал да проучва спорните стихове в Библията. Стихове, които някои учени отхвърлят въз основа на твърдението, че някои „прекалено усърдни” преписвачи са ги добавили. Много библейски учени например отхвърлят пасажа Марк 16:9-20, защото смятат, че тези стихове липсват в някои главни манускрипти. Според изследването на Панин тези стихове съдържат същия невероятен математически дизайн.

Панин свидетелства, че неговата работа без съмнение доказва, че Библията е написана по разработен математически модел, който изключва всякакъв шанс или случайност. От тогава насам, до неговата смърт през 1942 година, Панин прекара времето си, доказвайки чрез математиката истинността на Библията. Всички знаем, че математиката е точна наука. Тя не може да бъде фалшифицирана!

Базирайки се на проучването си, Панин направи следните твърдения:

№ 1: Нито едно човешко същество не би могло да напише Библията!

№ 2: Математическият дизайн на самото Писание е бил извън досега на човешкия ум.
Той бил награден от Фондация ”Нобел Рисърч” за математическото му проучване на Библията. За да подкрепи твърдението си пред Фондацията, той представил 43 000 листа с доказателства, съдържащи неговата работа! Твърдението му пред същата фондация било следното: „Святата Библия е непогрешимото Божие Слово!”

От Фондация ”Нобел Рисърч” му отговорили: „Колкото по-дълбоко навлизаме в нашите изследвания, ние намираме поразителни доказателства в полза на вашето твърдение!”

След това Панин отправил предизвикателство чрез нюйоркския вестник „Сън” към девет известни „библейски критици” по негово време публично да опровергаят неговото твърдение. Когато абсолютно никой не приел предизвикателството му, той отправил същото предизвикателство посредством всички водещи вестници по света, за да може всеки публично да опровергае неговото твърдение! Предизвикателствата бяха отправени преди повече от 60 години, но до днес никой не се е появил да опровергае тези твърдения.

Доктор Панин твърдеше, че математически” доказва, че всичките 66 книги от нашата Библия са написани от Бог! Независимо, че човешка ръка е написала думите в Библията, Бог е Този, който ги диктува!
Нашата Библия твърди същото: „…защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но светите човеци са говорили от Бога, движени от Святия Дух” (ІІ Петрово 1:21).

Д-р Иван Панин доказва в трудовете си, че числата са методът, който Бог използва, за да защити истинността на Своето Слово, Библията. След дългогодишна работа д-р Панин доказа, че Библията е защитена от система от числа, и ако Словото се промени по някакъв начин, системата ще бъде прекъсната, което ще покаже, че се извършва фалшификация. Д-р Панин каза: „Библията е конструирана по чудесен числов дизайн във всеки възможен детайл; така че този дизайн не може да произхожда от човек, нито пък може да бъде осъществен от човек; числовата система, по която е изградена, е подобна на математическата схема, наблюдавана в природата, в небесата горе, или на земята около човека. И този числов дизайн застрахова текста от грешки и прибавяне; твърде подобно на начина, по който дизайнът на банкнотите е защитен от фалшификация. И както монетоброячната машина автоматично пресмята монетите, така и числовата система автоматично проверява собствената си сметка.”
.................
.......................
Продължава например тук :
http://hristianstvo.blog.bg/technology/2007/05/17/matematikata-v-bibliiata.71035

Също и тук, по-подробно :
http://booksbrlubov.hit.bg/D08_Matematikata_v_Bibliata.pdf

Всъщност , в книгата по-горе се казва ,че вероятността не е точно 0, ако трябва да сме съвсем честни.
Тя е 0.0000000000000000000001  :)
« Последна редакция: 30-10-2011, 20:56:13 от бате Бино »
Активен

Svetlio

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1133
    • MMS BULGARIA
« Отговор #218 -: 30-10-2011, 20:48:40 »

...разбери най- после, че и хората се учат да мислят, да преценяват и най-вечи сами, сами да решават...
А сега ти разбери, че именно в това е майсторлъка...хората сами да решат, но това, което трябва!Да, те решават сами, но на базата на погрешна информация, която формира представите им. Същата с която и ти боравиш и и вярваш, защото перспективата ти е твърде ниска, за да разбереш, че е погрешна. И няма как да е иначе, след като Дънов (твоето гуру), не е особенно висока топка!  ;)
Да не говорим, че има техники за директна намеса в съзнанието, чрез които само след няколко минути ще декламираш с възторг „Червената книжка”  на Мао Дзедун, докато подскачаш на един крак :police:

Бате Бино, аз съм съгласен че библията не е писана от човеци...но е предназначена за нас. :D Също така вярвам че тя е алегория и не бива да се приема буквално написаното.
« Последна редакция: 30-10-2011, 20:58:49 от Svetlio »
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #219 -: 30-10-2011, 21:39:15 »

Ето , лело Маринче , чудесен  нагледен пример ,как мислят хората.  :) )
Може сутринта да са мислели по един начин, но  когато им се "помогне" (отнякъде) , започват да мислят по точно обратния   :) :)

Борисов: Операцията в Либия е авантюра
21.03.2011  11.43

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3693991

Борисов: Кадафи трябва да сдаде властта незабавно
21.03.2011 20:02

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3695351

"В първия ден от въздушните удари на западните съюзници Борисов заяви, че това е авантюра, която няма цели, а само буди въпросителни. Според премиера тази авантюра до голяма степен се провежда заради "петрола и това кой ще разработва и кой ще взима петрола и петролните находища в Либия".

Завой по Борисовски

Часове по-късно той направи обратен завой и заговори за операцията по коренно различен начин. Този обрат насочи вниманието върху това, че премиерът на една европейска страна е непоследователен и непредвидим - сиреч, няма основните качества, които се очаква да има един политик. Проблемът обаче не е само там. А в това, че Бойко Борисов достатъчно ясно обясни защо си е сменил позицията. И причината за неговия завой е не по-малко смущаваща от факта на самия завой, извършен в рамките на часове. Тази причина се оказа модата на изразяване в Брюксел.

Цялата теза за това, че войната по Кадафи се води най-вече заради интереси на различните държави към петролните находища в Либия, се оказа не неприемлива и не невярна, а просто една от онези "формулировки", които "в Брюксел не се използват

Татяна Ваксберг на сайта на "Дойче Веле"

tooth

(Малко извън основната тема , но във връзка с посоката , която тя пое след включването на Маринка и Светльо . Според мен е доста поучително . )
« Последна редакция: 30-10-2011, 21:45:47 от бате Бино »
Активен

Страницата е създадена за 0.095 секунди с 22 запитвания.