Превет на всички.
Благодаря предварително, че помагате със съвети. Да знаете, че разчитам на вас.
Ето моите хранителни навици- месо не ям, млечни много рядко(няколко пъти в месеца),кафе и алкохол не пия. Шоколад вече не ям, макар да имам няколко прегрешения. От началото на годината започнах да чета сайта на Мер и оттогава съм тук всеки ден. Започнах да увеличавам процента на суровата храна и поне 2 дни в седмицата са 100% сурови. Понякога ям готвено, веднъж на ден, предимно леща, защото покълната все още ми е ужасна на вкус.
Какво се промени за мен ли? Ах, толкова много неща….кипя от енергия, щастлива съм, по-търпелива, не избухвам толкова, уча се на дисциплина, чувствам тялото си страхотно, отслабнах 8 кг( макар че това не e моята цел). Започнах да се събуждам свежа, без подпухналост. Преди имах едно постоянно чувство на отпадналост и световъртеж. И всичко това е само заради храната. Понякога не мога да повярвам, колко лесно е било.
Трудности:
1- всички казват, че трябва да се пие много вода, но аз НЕ пия. Сутрин -чай или чаша топла вода. Насилвам да изпия 1ч. вода. Опитвала съм се да се „наливам” с 1.5 л. но е непосилно за мен. Обяснявам си го с това, че ям плодове и много свежа храна( преди като всеядна пиех по 2 ч. на ден ( вечер с питието в бара :Confus_3:или след преяждане
). Също така почти не се потя. Сигурно има няква връзка? Ще се радвам да ми дадете съвети. Как да се науча да пия вода?
2- правя йога почти всяка сутрин от почти 3 месеца, но упражненията за пластичността на гръбнака са ми много трудни. Не мога добре да се усуквам и навеждам напред. Имам напредък, но все още усещам напрежение и съм далеч от еластичността. Сигурно много бързо очаквам резултати?
Ето и менюто:
Вчера:
07.00- чай
10.00- манго
14.00- зелена салата, домат, краставица, маслини. Десерт: шоколадовия сладолед на Мер. Страхотен!!!!
17.00- накиснати във вода лешник и бадем, около 100 гр.
20.00-табуле, но само зеленчуците в него бяха сурови.
Днес:16 август
08.00 - чай
10.00 - ябълка
14.00- салата домати и краставица, печена чушка, чесън, песто сос от рецептата на Мер и накиснато жито за една нощ. Житото го ям преди салатата, защото ми е доста вкусно.
18.00- накиснати във вода лешник и бадем, около 100 гр.
21.00- сигурно ще ям пъпеш или праскова, още не знам.