19. Имате ли деца? И мислили ли сте колко бихте искали да имате? Бихте ли си осиновили дете, дори ако си имате ваши? А. Аз самият съм едно 100-килограмово дете
Деца трябва да имаш, когато си готов за това психически и финансово. Когато едното условие го няма, нямаш моралното право да създаваш семейство. Нямам братя и сестри, никога и не съм искал да имам, но искам няколко деца, може би повече от 3-4, не съм мислил сериозно още. Само разликата им да не е повече от 5-6 години, изгледаш едното, време за почивка и изведъж ПАААААТ ае сменяй пак памперси
Ако имам собствени деца, не бих осиновил, а ако нямам - няма да е от друга раса.
Б. Не, нямам. Мислил съм. Искам 5 деца. Сега остава да намеря и мома дето иска толкова, и да няма против аз да ги направя, и готово. Пък аз ще се постарая, да ги правя като майстор. Хубави деца да станат. А осиновяването, е твърде сериозна стъпка и някой ден, като ми се обади бащинското чувство, което при мъжете се проявява доста по-късно, може и да помислим за това. Но, преди това, трябва да преодолея предразсъдъците си.
В. Нямам деца. За в бъдеще - не знам... колелото се върти. Осиновяване - не, в никакъв случай.
Г. Нямам деца. Бих искал да имам, но не знам точно колко. Мисля, че цифрата не е от голямо значение, важна е любовта!
При определени обстоятелства бих осиновил. А какви обстоятелства? Ами нека оставим съдбата да си свърши работата, а не философстваме с измислянето на разни сценарии
Д. Нямам деца. Не съм сигурен, че искам да имам и да ги мъча да живеят в днешния луд свят. Но ако жена ми държи на това, то смятам, че бих искал да имам 2, нито повече нито по-малко. Въпреки че такива неща не винаги стават с пресмятания. За осиновяване на дете, не знам какво точно да кажа, но след като ми е минавало през акъла, значи не е невъзможен вариант, но зависи от прекалено много неща, за да твърдя каквото и да е със сигурност.
Е. Не, нямам за сега, но се надявам да имам. Това с осиновяването не е невъзможно, но е решение на семейството, а не еднолично, освен това много зависи от различни обстоятелства.
Ж. Нямам деца. При нормални условия може би 2, но в днешно време и 1 трудно се гледа. Отношението ми към осиновяването е по-специално, тъй като смятам, че връзката между родители и деца започва да се изгражда в момента на зачеването. Така, че за да осиновя дете (само ако си нямам до момента!) трябва да усетя, че ни свързва нещо наистина специално, а и моята половинка трябва да го усети иначе не става.