Леле почвам да се чувствам виновен за поставеното начало на антидъновата кампания.
Опитвал съм се да чета негови книги. Успях против волята ми да изтрая 2 цели от край до край. Коствало ми е адски усилия но не е редно без да сме прочели нещо, и без да сме опитали да разберем човека да се изказваме за него.
Смятам за епичен гаф фуражната му пропаганда. Дори само това е достатъчно за да го зачеркнем и да заклеймим знанието му като вредно за здравето. можело е да избере оризов режим, бадемов, лешников и тн . От къде на къде му хрумва да тъпче народа с жито?
От друга страна няма лошо в учението му. Вярващите по статистика са по добрите хора. Имам много приятели от Бялото Братство. Всички без изключение са с лошо здраве, лоша физика, но са усмихнати и щастливи. и най важното като част от група или братство са сплотени и не се чувстват отритнати от обществото.
Грешките на Дънов са много. Но поне учението му не е опасно за психиката( само за здравето )
Другия пресен индийски пацул бхагван Шри Раджнееш, е проучил по същия начин многовековната история и се наблюдава доста сходство в методологията. За да не ги обвини някой че пишат нещо или имат някаква цел, те дрънкат а учениците пишат. После става лесно: Не са записали правилно, или не са ме разбрали, извадено е от контекста или бла бла бла .....
Вярванията са материя за отчаяните, а духовните учители са продавачи на надежда. С индийския поп положението е същото. Повтаряй ОМММ с часове, гуруто ти дава наклон на бамбука и просешка паничка и докато се усетиш си член на Индийската партия КРИШНА.
Бог не е никакво подобие на хомо сапиенс. Той е една психическа гимнастика за по щастлив живот. Дава надежда на живеещия докато го изпапкат червеите .
Предпочитам да се моля на жена не на бог, или казано по друг начин предпочитам женски бог. Мъжете бълват само простотии