Изобщо борбата с микроорганизмите е много зор работа. Естествен подбор, чичко Дарвин го е описал. Макар за произхода на човека, да не е много сигурно дали е от маймуните, обаче, че най-силните оцеляват и така предават чрез гените си тези черти на поколението си има много логика. И понеже микроорганизмите раждат поколение след поколение те добиват бърза резистентност към каквото и да е. Аз се боря с един себореен дерматит на лицето от няколко години (породено от гъбичкАта кандида) и честно да ви кажа няма лайно в аптеката (с извинение, но просто ми е писнало от тях), което да не съм ползвал. Нищо не помага трайно, и кислотодни води пих сума ти време, и йод, и какво ли не ,и няма, и няма. Само суровоядството имаше ефект, но аз толкова отслабнах, че не се знаеше кой ще си иде първи, аз или те.
Те са по-просто устроени от нас и съответно им трябва по-малко. И който си мисли че ще ги лиши от храна много греши, просто минават в латентно състояние. хапнеш нещо непозволено и гледай какво става.
Относно рака, интересното е че рак на сърцето няма, защото там не се задържа кръв. Което иде да каже, че рака се образува там където има застой и слабо оросяване. И явно това предразполага появата на ракови клетки, каквото и животно да ги създава.