Много зависи от момента при мен.
Но определенопо-скъпо ми излизаше преди,да си опитам и от това,и онова,и другото и ох ставаше една каша...
до преди няколко месеца почти изцяло се хранех навън,и да определено отиваха мн.средства.
В началото като се заинтересувах от срв,ми бяха особено интересни специалните храни и добавки,кухненски прибори и вс.в тази сфера.Да опитам нектар от агаве,водорасли и разни други нещица. Мда,в самото начало има разход-то е все едно се пренасяме в нова къща и тр.да си вземем кухненски принадлежности и да си вземем подправки и прочие.
Но като цяло пестя мн.време и средства.
Сега лично за себе си видях кое ми допада най-много,има неща по които не се прехласвам ама хич,други които повечко обичам.
Добавките и специалните храни в срв мн.не ме блазнят,то и там си е малко комерсиализация.
Най-са ми любими местни пазарчета с хорица,продаващи местна сезонна прясна и прекрасно ухаеща продукцията си.
Апетита ми е по-голям през зимата(наблягам на зърнени),лятото като се сетя за храна-я плодче,я салатка с ядки.Ама да седна да готвя мн.нямам време.
Но дори да ми излиза по-скъпо някой път(ако посетя срв ресторантче напр.),то е да се поглезя малко,за мое добро.
при мен тук на цената на-200гр.качествено сирене,1 био кис.мляко,пълнозърнест хляб и 6 яйца= 10кг.разнообразни плодове,2кг.различни салатки+5 пакета кълнове,500гр.разнообразни ядки,5кг.разни зърнени(за покълване).
Вариант 2 ми е по-изгоден и по-приятен!