ако ме питаш така... ще дам възможност 1%, защото не съм Бог да кажа дали е така или не... ама съм православен и в прераждания и такива "глупости" по принцип не вярвам
пък дори и да е вярно, което наистина не вярвам... това са си пак предположения, така че като няма нищо сигурно, ще правя каквото си искам
...то и аз преди така предполагах, че моята предупределеност явно е да съм болен и немощен.. в християнството това се смята за нещо хубаво донякъде, че те възвисява пък духовно... само дето да ти кажа нещо не бях доволен с моята предупределеност и попаднах на тоя сайт... и в началото и аз бях ошашавен леко от разните му карми, прераждания, йогийски практики и щуротии и се питах какво правя тук... а оттогава досега се налага постоянно да променям мисленето си, че явно не предопределеността е виновна да съм болен, а аз самия и моето невежество да се тъпча с хапчета, да се храня супер неправилно, да живея заседнал и нездравословен живот и т.н., но пък Бог по принцип може да направи от всяко лошо нещо - добро, стига и човека да го осъзнае де... бих казал, че откакто не съм "строго" православен какъвто бях преди няколко години, очите ми все повече и повече се отварят и виждам все повече неща в Православието/Християнството, които преди не съм ги разбирал... особено откакто попаднах в този сайт, по-добре разбирам смисъла на постите ...преди тъпчех по 40-50 дни филии с маргарин и постех с нежелание просто, защото така "трябваше", т.е. да си спазя постите по някакъв начин, докато сега постя с желание и дори в момента изобщо не смятам да се тъпча с животински продукти покрай великден (не, че не мога и да го направя де.... ама мисля да пробвам режима на Лидия Ковачева следващите дни, а пък ако се облажа, ще трябва да чакам повече.. иначе вероятно щях да хапна нещо) ...опитвам се да се храня разнообразно и умерено ...взех да схващам думите на разни свети старци като например - който не пости на младини, ще пости на старини.... мислех си, че това е някакво Божие наказание, но всъщност човек сам си е виновен с неправилния си начин на живот, нямащ нищо общо с Божиите принципи и природата, която е Негово творение... преди примерно такива неща като аури и какво ли не ме стряскаха (е, малко силно казано де) и се чудех какви са тия щуротии (въпреки че аз по принцип не отричам напълно нещо, ако не го познавам.. ), докато сега вече ми е ясно, че това е човешката душа... и пак ми се връзва с думите на друг от старците къде беше казал, че не душата се намира в тялото, а обратното - душата обгражда тялото... всъщност интересното е, че нещата не си противоречат.... ама преди да погледна настрани и да се "окалпазаня" хич не съм ги разбирал
а сега дано баща ми да не разбера какви ги чета и пиша, че ще ме изхвърли от вкъщи