Здравейте,
имам голяма нужда от съвет, помощ, някакви препоръки.
От близо два месеца коремът ми е много, много подут. Мога да го сравня с 7-8-ми месец, когато бях бременна. Чувствам се подута, чувствам тежест и дискомфорт. Болки и други симптоми няма.
Така, ходих на гастроентеролог, който след ехограф каза - много газове в стомаха и червата, силно изразен метеоризъм. И взе човекът да ми обяснява - по-малко газирани неща, по-малко тестени, сладки, пържени, лютиви, тежки...повече плодове, повече зеленчуци...
Е, да, ама ето какъв е проблемът - аз въобще не консумирам нещата, които той описа за противопоказни. От повече от година не ям млечни, месо от много по-дълго време, а от повече от половин година се храня основно, около 80 процента, само със сурови неща.
От течностите пия само вода. Винаги ги пия поне половин час преди хранене, или час след такова.
Сутрин започвам с чаша топла вода с малко лимон. След това обикновено ябълка. Половин час след нея - някакви ядки - обикновено орехи или бадеми - сурови. Обядът ми е салата със сезонни зеленчуци - в случая сега слагам домати, краставици, морков, тиквичка, чушка, магданоз, към зеленчуците прибавям кълнове - основно пшеничени и слънчогледови.
Следобед пак хапвам някакви ядки - орехи, бадеми, кашу, лешник.
Вечерята е отново салата, подобна на горната.
Хапвам по малко и по нещо не сурово - филийка пълнозърнест хляб, сварен ориз, сварена червена леща.
Сладките неща са ми основно плодове - и пресни и сушени, по в много малки количества.
И сега честно казано не знам какво да правя! Отчаяна съм. Не го искам този корем, ужасно е. Цялото ми физическо състояние е едно такова тежко, мудно, заради него.
Обясних всички тези неща на гастроентеролога - че така се храня, ама според него трябвало да включвам млечни - извара, кисело мляко...Това просто няма как да се случи, аз не искам да се връщам към тях. Излекувах си много проблеми, когато ги спрях от менюто - и хроничен запек, и пъпки...
А, забравих да кажа - ходя си съвсем редовно по голяма нужда - веднъж на ден.
Виждам, че тук имате повечко опит, затова моля за съвет.
Да допълня, че в момента кърмя и не мога да правя никакви прочиствания.
Иначе...досега въобще да съм спряла отдавна да ям. Имам нужда. Обаче...налага се да поемам поне някаква минимално количество храна.
Много ще се радвам и ще съм благодарна на всякакви отговори!