Не съм писала от доста време и сега попаднах на дневника ми и се изумих, като прочетох, че преди само година нормалното ми тегло е било 54 кила и съм искала да отслабна още
докато сега нормата ми е 58
с тенденция за покачване. Иначе си спазих новогодишното решение и станах веган, но явно не ми се е отразило много добре или съм допуснала грешки в храненето.
След случайната ми среща с Theodora
, а и преди това също така съм чувала за хора, живеещи на банани общо взето
, прочетох това и онова, направих си регистрация на cronometer.com, почнах да си вписвам храните, които поемам, и се оказа, че още с обедната салата съм си поела почти цялото предвидена за деня количество мазнина (говорим за няколко парчета авокадо, не беше цяло дори). Бях в лек шок, тъй като обикновено вечер следва салата с доста маслини и обилно поръсена със смлян сусам, а после за десерт се хапват и семена/ядки в големи количества.
За да не ставам много подробна само ще кажа, че от днес съм на HCRV или LFRV, никакви ядки за известно време, почвам отново да покълвам (спрях се на амарант, киноа и елда, а също купени от броколи, от снощи накиснах амарант, но не ми покълна обаче и го хапнах така, полусуров).
Предизвикателството е двойно за мен, защото:
1) намалявам драстично мазнините
2) минавам на почти изцяло сурово - това вече съм го пробвала и преди, но не и в low fat варианта, а също сега ще се откажа безмилостно от хляба, оризовките и други приятни дреболии към иначе суровите салати, които ям.
Приятните неща са че ще похапвам плодове на воля, което е добре дошло за мен, особено банани
, а също така, че вече самата ми диета изисква повече спорт, не че досега не спортувах, но сега ще имам много повече стимул, а и енергия, надявам се.
Целта ми е да променя начина ми на хранене, който, макар и веган, през повечето време суров, не се оказа много благоприятен за мен.