Днес е петият ми ден на сокове, ще споделя как мина, въпреки че тук се срещат доста по-вълнуващи истории.
Тук във форума го наричате леко хранене, разтоварване на сокове, но за мен изживяването си беше по-скоро като от гладуване на сокове. Не знам коя доша съм, но съм от хората които непрекъснато хапват нещо: ядка, плодче, салатка, манджичка…
Освен това (тук сигурно е момента да си призная) често залитам към някои боклучави храни, стига да са вегански (пържени картофки, например) или алкохола
. Затова да изкарам цял ден на сокчета си беше цяло предизвикателство за мен, камо ли 5 дни. В началото се чувствах супер, правех си най-различни комбинации от плодове и зеленчуци, пих много вода, също чай от различни билки или дафинов лист, понякога с лимон. Дълги разходки, по малко сурья намаскар. В четвъртък пих около 5 фреша (чаши), петък 4, събота 2, неделя 3, понеделник 3. Зеленчуковите фрешове ми бяха дори тежки и изпивах само по половин чаша от тях, като другата половина оставях за после. Най-тежко ми беше събота през нощта: дали заради малкото количество изпити сокове, дали заради приближаващото се пълнолуние, не знам, не мигнах почти цяла нощ. На сутринта се опитах да стана и разбрах че не мога, беше ми зле, повдигаше ми се, обливаха ме вълни, пот, сърцето ми биеше като лудо. Нямах сили нито за клизма, нито за правене на сок. Не знам, дали беше от ниска кръвна захар, или това бе същинското изчистване, или и двете. Чувството наподобяваше усещанията при взимане на лекарство за смъкване на висока температура и след това падането на температурата. Малко се стреснах и (добре, че не бях сама) помолих да ми направят билков чай с лъжичка мед. От меда веднага се съвзех и си направих и малко сок, а после с утроена енергия изчистих у нас. Може би впоследствие ще си спомням как една лъжичка мед ме зареди с толкова енергия и няма да прекалявам нито с меда нито с други храни.
Трудности: освен описаната криза също така постоянно препрочитах рецепти за крекери, сосове… оказа се, че фурната ми има режим на 40 градуса и нямам търпение да го изпробвам с хрупкави крекерчета. Иначе нямах проблем да съм на заведение навън, всички да ядат, а аз да съм на чай, продължавах и да готвя, без да ми се прияжда. Мечтаех си само за някоя ядка или кълнче.
Резултати: почнах режима заради някои ставни проблеми, които имам от дълги години (престарах се с йогата навремето), а докторите нищо не казват, освен че съм млада за да имам ставна болест (WTF??). Наблягах на целината, зелето, цвеклото. Обаче все още си хрупам цялата, вероятно такъв малък срок и омекотеният вариант не са достатъчни.
Видимо ми се подобри зрението (от многото моркови явно), лещите ми и очилата ми се струват с прекалено високи диоптри.
За други, вътрешни промени не знам, защото нямам някакъв сериозен здравословен проблем, но със сигурност ще има и такива, най-вече в храносмилането.
Тежа 51 кг и така много се харесвам, но тепърва ми предстои захранването, така че няма да е задълго
Ефектът при мен беше най-вече в мислите: кристално ясни и вдъхновяващи.
Другия път искам да направя водно, 3 дни като за начало, пък по-натам ще видим