Дами, аз пак се връщам на темата за дамските превръзки и тампони, защото мисля, че истината е алармираща. Всяка от вас, която употребява или е ползвала тампони, знае, че листовката предупреждава от възможност за токсичен шок. А на какво се дължи той? Комбинацията от тъкани, от които е направен тампона, е твърда, и предизвиква ранички във вагината. Също така, тампоните са напоени с алуминий, алкохол, аромати, водород (ще ме прощават химичките, ако нещо бъркам), и диоксин (Диоксин — получава се при изгаряне на битови отпадъци, при хлориране на застояла вода.) Диоксин се съдържа също и в превръзките, тъй като е резултат от избелването на материала от който са направени. Въпреки, че превръзките са по-малко вредни от тампоните, тези които съдържат попивателен гел, който можете да се сетите че е 100% вредна химия, а този гел може да попадне във вагината и да предизвика сърбежи и инфекции. За тези, които все още не ползват екологични тампони или превръзки, превръзки за многократна употреба (перящи се), или силиконова чашка, за която говорих по-рано, нека да направят елементарен тест: пуснете един тампон в чаша вода и вижте как ще се промени водата след няколко часа.
А междувременно аз вече трети или четвърти цикъл употребявам чашката и нямам никакъв проблем