Аз си я купих за 19.99 паунда, но видях че ги продават и за 17 и нещо (през интернет). Могат да се поръчат директно от сайта, цената идва една и съща за изпращане по целия свят- и до Англия, и до България и до Китай- 21 паунда и стотинки. Слагането въобще не е сложно, описано си е как. При поставяне на тампона се бърка доста по-навътре. Даже тампона трябва да се бута, а чашката някакси сама си се намества. Има и други производители, мисля че и цената варира малко, но за тези знам, обслужването на клиенти е супер- и медицинските сестри те съветват по телефон или имейл.
Аз досега съм ползвала за 2 дена. Това, което засега ми е неудобно, е почистването- има едни миниатюрни дупчици, които служат за да се предотврати ефекта на вендуза при махането, и те трябва да се следи да не са запушени..но на мен ми се запушиха и нямах под ръка игличка, за да ги отпуша. Но всъщност нямаше да е голяма работа, май повече се притесних , отколкото беше необходимо. Чашката е удобна, въобще не се усеща. Има два размера, за раждали и не-раждали жени, и според възрастта.
Скандала с тампоните о.б. (между другото това ми го каза годеника ми, смятайте щом на него му е направило впечатление!) е станал заради това че са открили белина по тампоните. Логично е да си помисли човек че о.б. едва ли са единствените, които си разкрасяват тампоните с белина. Дамските превръзки имат много дълъг период на разпад- може и да не е 500 години като на памперсите, но едва ли е малко. Тъй че аз определено мисля да си ползвам лунната чашка. Естествено, ще докладвам повече другия месец.