Момичета, притесненията ви са абсолютно излишни. Чашката въобще не се усеща! Моят цикъл не е безумно силен и съвсем спокойно мога да я оставя за целия ден без да я вадя. Като ходя до тоалетна не в моята, и ако искам да я извадя, за да видя колко се е напълнила (просто от любопитство, не че се пълни), си нося шишенце с вода и си мия ръцете преди да вляза в тоалетната. Но аз шишенце с вода така или иначе си нося, освен ако не съм в Турция, където всяка тоалетна има чешма. Силикона се усеща много по-малко от тампона, не се вмирисваш като с превръзки, и както Гъбка правилно е отбелязала, тампоните и превръзките минават през много машини и ръце преди да стигнат до потребителката, да не говорим за обработката с химикали, тъй че хигиеничността на чашката е просто в пъти по-добра от тази на другите средства. Не знам какво точно имате предвид като сте против силикона. Не ви ли се струва че в тампона и превръзката от памук за 4 часа, или там на колкото ги сменяте, се развъждат много повече гъбички, отколкото в силикон който не предоставя възможност на такива да се развиват?!
Преди първата употреба аз я изварявам 5-7 минути, както се препоръчва. Ако иска, човек може и всеки ден да я изварява, аз лично не намирам за нужно, едно измиване с гореща вода ми се струва достатъчно. Препоръчва се и след последната за цикъла употреба пак да се извари.