От толкова време се каня и все не намирах кураж.
Ето започвам и аз да се отчитам. В интерес на истината, когато открих сайта, форума и вас бях като омагьосана и малко по малко започна и моята промяна. Като знам какъв съм вятър /Меглена, приятно мие, от старобългарски =вятър, като доша още не зная...може би капха/ не очаквах този ентусиазъм да ме държи дълго и затова не посмях да се представя по-официално, че и да поддържам дневник.
Но ...това което промених в начина си на живот и в навиците си само ме инспирира да продължа още по усърдно. Така че, ето ме и мен с дневник.
Много моля не сдържайте коментарите, набиването на канчета, съветите и всякаква друга ползотворна критика и помощ, зная че не ви е присъщо
Та какво постигнах от 1 Юни до днес:
* 14 дни режим с плодове по Лидия Ковачева - добри резултати /писах вече няма да повтарям/
* ОТКАЗАХ ЦИГАРИТЕ
* бавно и успешно се справям с липсата на месо и млечни /все още не на 100%, но и това ще стане/
* започнах някакви физически занимания - ходене по 8-10км на ден, плуване, йога /здрасти Петко, вече 2 посещения, хареса ми и продължавам/
* junk food и кафе - 1-2 пъти в седмицата
Има още на какво да се работи:
* още 10тина килограма за сваляне
* един изкривен от киснене в офиса гръбнак
* два камъка в жлъчката
* реорганизиране на дневния режим, така че да вмести: време за принцесата /3г./ и любимия мъж, работа, спорт, приятното приготвяне на сурова храна, а и изхранването на домочадието, висене във форума и разни сайтове, йога и прочистващи техники, време за къщата, цветята и още и още...
Това последното ми е най трудно
В момента дъщеря ни е "ваканция при баба" и това ми дава доста време да се съсредоточа върху новите ми занимания. Трябва да установя ритъма и режима преди началото на септември, така че всичко да е отработено и да не подлежи на промяна след това.
Ето как мина вчерашният ми ден 6/08/:
7:30 чаша топла вода със сока на един лимон, след това 2 лъжици зехтин
8:хх сутрешно оправяне на къщата и 4км преход до офиса през парка във лек сутрешен дъжд, беше супер
9:30 чаша топла вода
10:30 грейпфрут
12:30 салата: домат, корнишонче, зелена пиперка, целина и магданоз /половин връзка/, 100гр кълнове /ръж, пшеница, люцерна, елда/, 1 лъжица зехтин
16:00 праскова
17:30 час и половина йога
19:30 два банана
Още 4 км ходене и половин час бадминтон с любимия
За съжаледние късна вечеря със любимата ми салата:
1 чаша елда /от печената/ накисната за няколко часа във вода
3-4 стръка селъри
1-2 стръка целина листа
1 зелена пиперка
50гр сурови орехи натрошени
1 люто чушле
сок от 1 лимон и зехтин
Това беше вечеря за двама в допълнение с филийка ръжен хляб.
За днес до сега:
7:00 2 чаши топла вода, сока на един лимон, след това 2 лъжици ленено масло
* сутрешно оправяне на къщата, гладене и 4км преход до офиса
10:00 една праскова
12:хх салата: домат, зелена пиперка, 10-ина маслини, няколко капки соев сос, филийка ръжен
Ще дописвам после пак