Днес ми е седми ден от водното и според първоначалния план от утре започвам захранване. По време на сокотерапията, предшестваща гладуването, нямах никакви проблеми. Теглото ми се запази същото, имах желание за дълги разходки и за работа от всякакъв вид. Самото гладуване протече много тежко. В началото на втория ден започна ацидозна криза, която докъм обяд стана непоносима - силно главоболие, студени крайници, постоянно гадене, обща отпадналост (с мъка ставах и се придвижвах до тоалетната), топъл и тежък дъх с ацетонов отенък, отвреме-навреме треперене, силен недостиг на въздух (учестено плитко дишане). Насила пиех вода, но не успявах да изпия повече от литър и половина дневно. Кризата продължи без промяна и през третия ден. На няколко пъти ми мина мисълта, че това ми гладуване ще приключи по-рано от плануваното, и то с идване на "Бърза помощ". На четвъртия ден организмът ми реши да ме предпази и почти целия ден и цялата вечер прекарах в сън. Петия ден започна без промяна на общото ми състояние. Забелязах, че обонянието ми силно се е изострило. В края на деня състоянието ми рязко се подобри. Остана съвсем леко главоболие, което на следващия ден бе изчезнало. Все още бях омаломощен. По принцип пия изворна вода, която сам си наливам от чешми из планините, но водата ми бе на привършване, затова сутринта купих вода. От нея започна да ме боли корема, затова реших шестия ден да изкарам на полусухо гладуване. Шестия протече нормално, така протича и седмия засега. От края на петия ден започнах да пия ентеросан за възобновяване на чревната флора, която е нарушена заради клизмите (впрочем, клизми успях да правя през ден, въпреки желанието ми да бъдат всекидневни). По време на водното гладуване изгубих малко над седем килограма тегло. Забелязах, че само мисълта за някои храни (готвено) предизвикваше у мен отвращение (за съжаление не си ги записах, но около половината мога да ги възстановя по памет).
През цялото време провеждах съпътсващо изчистване със сутришно жабурене със студено пресовано масло.
ГРЕШКИ:
- основната грешка, която намирам, е, че замислих, започнах и проведох всичко като изчистване и гладуване, а не като пост. Самата грешка осъзнах сравнително рано, но ми се стори доста лицемерно да опитвам да променям предназначението на гладуването си в движение, затова продължих съгласно плановете си. За първи път нямах никакви парапсихични изживявания по време на пост/гладуване, каквито съм имал преди - видения, способност за четене на настроения и мисли и т.н.;
- в края на сокотерапията добавих към соковете сок от лимон, който доведе до увеличаване на отделянето на жлъчка, а от там и до по-висока киселинност на стомашния сок. В резултат на това получих киселини, които продължиха докъм третия ден от водното гладуване;
- не направих предварително изчистване от паразити. Може и да е чисто внушение, но ги усетих, гадовете!
Захранването смятам да направя по обратния път, с една особеност - всяка сутрин и вечер ще пия по около 200 млл силно разреден айрян от домашно квасено кисело мляко. Поради киселинността му, не съм изцяло убеден, че е правилно да се използва в период на захранване, но нямам особено вяра на фармамошениците, поради което се налага да търся начин да осигуря на червата си необходимите им полезни бактерии. На осмия ден ще хапна четвърт ябълка за целия ден, на деветия - морков на пара и половин плод, на десетия - зеленчукова крем-супа с половин картоф и т.н.