Здравейте!
Понеже няма качено как се излиза от по-продължително гладуване - над 20 дни това е програмата, по която излязох от 23 дневното ми гладуване.
Писал съм доста подробно с пояснения понеже тук не намерих информация по въпроса.
Захранване след 23 дневен пост на вода - (24.12.10)
Езика ми не се е изчистил напълно но има силно изразено чувство на глад, затова започвам захранване - на 24тия ден.
1-ви ден / от захранването /
- 08:00 натривам пълнозърнест сухар със малко чесън и дъвча - колкото повече толкова по добре НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЪЩА само се дъвче и се плюва. Тази процедура активизира отделянето на слюнка, стимулира подновяването на перисталтиката и най-важното спомага налепа върху езика, както и цялата устна кухина да се доизчисти ! / Малахов /
- 09:00 Изпивам 100мл. сок от портокал / непрецеден от твърдите частици и неразреден с вода - Пие се много бавно, като преди да се преглътне се задържа в устата поне 2 мин минимум - за да започне началното смилане от слюнката / ако това не се направи рискувате колики и газове.
- На всеки кръгъл час пия по 80-100мл. сок от портокал. Добре се усвоява / либса на неприятни усещания в стомаха и изразено усещане за глад до следващият прием /- Това е критерий, че гладуването е завършено навреме и организма вече има нужда от храна. / При предишните ми 2 гладувания по 15 дни храносмилането се задействаше чак към 3тия ден /
- След 12:00 увеличих малко количеството сок - 100-150мл. на прием
- В първите дни на захранването е добре да се лежи повече и ако може да се спи през деня между храненията. Прехода отново към смилане на храна поета отвън и самото и смилане отначало отнемат много енергия - Нормално е да се почувствате отпаднали отново.
Докато не се възстанови храненето си почивайте - ако не го правите тялото по трудно ще възстановява изгубените килограми "Това особено важи за слаби хора искащи да наддатад"
- 18:45 последно пиене на сок - 150мл. - последните 3 сока ги приемах през повече от час.
Последното хранене е най добре да е преди 19:00ч. това е за Вата за другите по рано - Ако след това изпитвате силно чувство на глад значи храносмилането е задействано но не трябва да приемате нищо - пиете само вода или чай без подсладители.
2-ри ден
- 08:00 сок от портокал и грейпфрут 200мл.
- 10:00 сок от тиква и цвекло 250мл. + половин ч.л. мед - стана ми леко тежко от цвеклото то е много силно и не трябва да се бърза с него или поне да се употребява в малки количества
- 12:00 сок от тиква и ябълка 300мл. + 1ч.л. манов мед / меда се рабива в сока /
- 14:00 сок от тиква и ябълка 300мл. + 1ч.л. манов мед
- 16:00 сок от тиква моркиви и ябълка 350мл. + 1ч.л. манов мед
- 18:45 сок от портокал и грейпфрут 300мл. + 1.5ч.л. манов мед
Критерий, че НЕ прекалявате с количествата при захранването е - Липсата на тежест в стомаха, както и появата на глад преди поредния прием / тежест и подуване могат да се появят и поради бързото пиене на соковете - затова повтарям МНОГО Е ВАЖНО да се "дъвчат" за да започне предварителната им обработка от слюнката още в устата /
ВАЖНО:
Аз започвам захранването си на 24я ден при ясно изразена поява на глад макар и езика ми да не се изчисти напълно. Това говори за приключване на естествените процеси в организма по време на гладуване и готовността му вече да приема храна. При прекъсване на гладуването преди тялото да е готово за приемане на храна - захранването протича по-бавно и постепенно !!! / при 2та ми 15дневни поста, това което съм посочил сега на 2рия ден тогава успях да го приема чак на 4тия ден. /
3-ти ден
- 08:00 сок от грейпфрут,ябълка и тиква 300мл. + 1ч.л. манов мед
- 10:00 сок от тиква,моркови и цвекло 300мл. + 3ч.л. Пробиотик - "Biomilk Colon" / съдържа над 10 милиарда живи и латентни клетки на Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилис в 1 гр. нормализира чревната и микробна флора и предпазва лигавицата на дебелото черво /
http://www.jpi-probiotics.com/bg/bm-colon.php- 11:30 червата ми се изпразниха за 1ви път след началото на захранването - самостоятелно без усилие. След което усетих силно чувство на глад - изядох една мандарина
- 12:00 мляко от покълнала пшеница със сок от морков 250мл. + 1ч.л манов мед + 3ч.л. Пробиотик и една фурма
- 14:00 три портокала / от малките дето са за сок / и една мандарина
- 16:00 сок от моркови, цвекло и тиква 300мл.
Последното хранене в 16:00 ми беше достатъчно не съм гладен - явно третия ден трябваше на повече от 2 часа да приемам храна.
Енергията ми се върна Топло ми е / храната се усвоява добре / Имам усещане за Лекота.
От утре минавам на нормален режим / за ВАТА / "4 приема на ден"
- Два основни / обяд 12:00 и вечеря 18:00 /
- лека закуска - сок, плодове или зеленчуци / при чувство за глад /
- следобедна закуска - сок, плодове или зеленчуци / при чувство за глад /
4-ти ден
- 11:00 един малък портокал
- 12:00 Каша 250мл. пасирана покълнала пшеница, ленено семе / накиснато /, 3 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела
- 15:00 сок от моркови, цвекло и тиква 250мл.
- 15:30 два банана
- 18:00 Каша 300мл. пасирана покълнала пшеница,пшенични кълнове, 1ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 3 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела
ВАЖНО:
След Гладуване, /особено когато времето е студено / често се превъзбужда Вата - Кожата изсъхва лющи се, появява се запек, отпадналост на вълни, студени крайници, лош сън и др. Това възпрепятства възстановяването на килограмите, затова има лесни практики, които трябва да се правят за да се избегне това:
1. Горещи душове.
2. Натриване с растително олио / някое лесно попиващо в кожата / най-добре е след горещия душ, когато кожата е още зачервена след подсушаване веднага се натрива областта на корема и кръста, хълбоците, коленете, ходилата може и лицето - най добре е цялото тяло.
3. Микроклизми - 50-100мл. прясно мляко с растително олио. Особено необходими при появата на запек - ефекта е мигновен, а само за няколко дни регулира напълно нещата.
5-ти ден
- 09:30 сок от грейпфрут, портокал и мандарина 350мл.
- 10:30 две киви и един банан
Приема на храна сутрин е споредн нуждите. Важи единствено правилото "яжте само ако сте гладни" - Ако сте посетили тоалетната обикновенно се появява изразено чувство за глад, ако не сте препоръчвам сокове. Соковете хем ще ви заредят с енергия без да ви натоварят, хем ще ви помогнат да идете в тоалетната - Пиша това, защото е "изключително важно" редовното освобождаване на червата. Ако и соковете не помагат помогнете си с малко Йога.
- 12:00 Каша 350мл. пасирана покълнала пшеница, 1ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 4 фурми + 3ч.л. Пробиотик, 1ч.л.шипково брашно, 1ч.л.цветен прашец, канела.
- 15:00 сок от моркови, цвекло и тиква 250мл.
- 15:30 три мандарини и един банан.
- 18:00 салата - настърган морков репички и домат, зехтин и ябълков оцет + орехи / накиснати /
6-ти ден
- 09:00 сок от грейпфрут и ябълка 350мл.
- 10:00 Мус от банан две киви, 1ч.л.цветен прашец, 3ч.л. Пробиотик. (Това нещо е невероятно вкусно)
- 12:00 Каша 350мл. пасирана покълнала пшеница, 2ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 4 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела.
- 18:00 салата - морков, репички, авокадо, домат, бадемов пастет с чесън, балсамико и зехтин.
7-ми ден
- 10:00 ябълка и банан + 1ч.л.цветен прашец с лъжица мед
- 12:00 Каша 300мл. пасирана покълнала пшеница, 2ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 5 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела.
- 16:00 три мандарини и един банан.
- 18:00 салата - морков, репички, авокадо, домат, бадемов пастет с чесън,сусамов тахан, балсамико и зехтин.
Ами това е :о)
Весели Празници