Да споделя - вчера приключих водното гладуване (на 15-тия ден, тоест, две пълни седмици на вода). Честно казано, ми се отрази много добре
. Дори имах намерение да го направя към 20 дни, но вече няколко сутрини започна много да ми пада кръвното и да ми прилошава при всяко рязко движение - и така през целия ден
. Та реших, че може би е време да приключвам. Плюс това съм доста слаба (от 45 кила на 40 в момента) и щеше да ми дойде в повече.
Като цяло обаче през целия период бях необичайно енергична; занимавах се усилено с нелека умствена дейност (като за скромните ми умствени възможности
), и дори имах сили да правя леки упражнения всяка вечер
. Правех го защото имах нужда да се движа поне малко, а и следвах препоръките на Малахов (двигателна активност - според това как се чувстваме) и ми се отразяваше прекрасно
. Друго нещо, което доста ме учуди беше, че редовно си ходех до тоалетната всеки ден
. Шелтън е прав, че активността на червата изобщо не спира
. Клизми не съм правила, както споменах, ще ги почна на по-късен етап, "като му дойде времето", само влязох в гладуването с разхлабващи на растителна основа. И пак - всеки ден си вършех работите, дори на 2-3 пъти имах диария и ми се стори, че излизат и чернодробни камъни (или поне много приличаха)
. Много ми беше спокойно през цялото време, концентрацията ми се подобри (дотук две 6-ици от изпитите!
). Вземах си душ по 1-2 пъти дневно и кожата ми се изчисти още повече. Друго, което ме порази беше, че косата ми си е в идеална форма и дори леко се сгъсти - досега съм имала случаи когато при намаляване на "ресурсите" е почвала да ми капе като листопад - сега си беше екстра
. През цялото време пих много вода - сигурно към 5-6 литра дневно, но не съм се насилвала, просто ми се пиеше и не забелязах това да ми влияе особено зле.
Вчера практически прекратих гладуването. Още сутринта почувствах, че трябва да хапна нещо, защото наистина краката ми вече се огъваха (сериозно говоря, не се измъквам по терлички)
. Изпих 200мл фреш от морков и веднага се почувствах по-добре. По-късно през деня и една ябълка си нарязах - на малки порции през час. Днес нямах възможност много много да спазвам интервали (беше ми последният изпит), но горе-долу на час-два си хапвах парченце портокал (1 портокал и 2 мандарини от 5 сутринта докъм 16). Към 17, след голямо чудене и колебание, реших, че вече мога да поема и повече, та хапнах малко прясна салата
.
Дотук се чувствам отлично - цялата профилактика ми се отрази перфектно. Смятам да направя към седмица захранване - първо на плодове и зеленчуци, след 5-6 дена и ядки и зърнени. Благодаря на всички, които са правили такива гладувания за съветите. Както казах, невероятно и за мен самата, процедурата беше изключително приятна и бих я направила отново
. На всички, които не са пробвали - опитайте, струва си
.