Мио, като гледам как си описал първия период - нещо, което в древните тракрати е описано като действие с придължителност около половин година се сещам един виц:
Директорът на една болница уволнил един от хирурзите и колегите му отишли да се застъпят за него:
-Ама защо го уволнихте, той правеше най-много операции?
-Как да не го уволня, като вече трета операционна маса бракувах този месец заради него.
Ако е само заради глада - не си струва гимнастиката. В старите трактати си пише - "за да преодолеете чувството на глад се концентрирайте върху гърлото." И когато си го направил концентрацията ти е отишла точно там, защото няма къде другаде да иде.
Ще ти отговоря отзад напред ,съобразно коментара ти.Допускаш ,че мотива ми за действия е бил продиктуван от желание да се намали глада,след което от това допускане правиш извод ,че концетрацията е отишла там- в гърлото.Ако допускането ти е правилно ,то и заключението е правилно.Но ако не е?..
toothНо как би могъл да знаеш мотивите ми ,без да си ме попитал за тях?Това е невъзможно.Ако ме беше попитал, щях да ти кажа какви са мотивите.Но ти допускаш на сляпо предположение,следователно и верността на извода ти също е под въпрос.
Зная добре какво е записано в старите трактати,също мога да цитирам,но не го правя ,нито ползвам някакви термини само по една причина-когато говоря без терминология на разбираем за хората език , които не познават тази материя,тогава шансовете да ме разберат по- лесно са драстично по големи.Така постъпвам винаги-търся общия ,популярния език ,не строгия терминологичен такъв.
Вица ти е хубав и се посмях с него.Намека ти е ,че по посочения от мен метод ,човек ще може да разруши тялото си е правилен. Но това е сигурно само ако не действа точно ,тогава може да се случи.
В старите трактати е било написано така и това е правилното.Всяко правило има изключения.Метода ,които посочвам ,лично съм изпитал.Някога са посочвали дадени периоди от време като догма,но сега времето е друго,а хората -същите като нагласа.Сега ,обаче няма време за мотане и бавене.Ако някой сега тръгне да прави техниките така, както са били някога и не ги присособи км сегашната липса на време-просто е свършил-нищо няма да стори, защото ще се усуква и влачи в чакане на по- добри времена.Те няма да дойдат,обаче.Хората нямат никакво време сега.Кой каквото направил -направил.И не говоря за времето като за относителен фактор.Говоря за времето като абсолютна величина.И от тази позиция метода ми е съобразен с онези ,които искат да го изпробват, за да успеят в действителност на изпълнят древната технология,поне дотам ,докъдето се гарантира липсата на глад.Ако ти можеш да посочиш по- бърз и адекватен метод-посочи.Аз мисля ,че по традиционните методи,както са дадени ,що се отнася специално до подготовката за кхечари,това не може да стане сега ,не и на запад от България ,нито в България.Защото няма кой да контролира процеса,а някога се е правило това от гуру.Както подрязването ,така и "доенето" на езика за 6 месеца.
Сещам не един ,а няколко смешни истории ,когато разгледам позицията ,която имаш по въпроса,но няма да ги споменавам,не е необходимо.
Посочи метод ,който ти имаш пред вид,лично и който мислиш, че е адекватен за сегашното време и сегашните хора ,както в Бг,така и другаде.И нека го разгледаме.Опиши ти какво си направил и какви са твоите наблюдения,след това ще сравним твоите с моите и ще ги съпоставим с древните писания.Само да посочваме древните писания ,без нашия личен опит върху практиките им е нищо друго ,освен преповтаряне на чужди думи.Нека видим ние какво знаем и можем.За древните мъдреци е ясно какво са знаели и можели.
Описано знаеш, че е един етап под кхечари..набхо мудра,която е подетап всъщност и преход към точката на кхечари-над турското седло.Причината ,за да отворя тази тема е ,че набхо мудра се прави далеч по лесно от кхечари.Хората лесно могат да сторят описаното от мен и да стигнат ефекта на липса на глад,като стигнат до третата позиция.Но аз не говоря за последната фаза,защото тя е доста трудно изпълнима ,а и опасна./поради полудяване и смърт/Ето това е причината.До етап 3 не е никак трудно да стигне всеки и не са нужни 6 месеца ,а 2 седмици.
Дай един реален метод ,как да се намали глада.Такъв ,че всеки да може да го направи и най- важното-да е разбираем как става точно.Защото под термина "концентрирайте се в гърлото",засягаме фините ментални полета, които са невидими.За всеки този термин има различни измерения.Но като кажем-постави си езика там и там-всеки знае какво е това и е еднакво разбираемо.Метод ,който е еднакво разбираем за всички,той е силен метод.Метод ,който не е еднакво разбираем за всички ,а само за някои ,той е непопулярен,трудно достъпен метод.А сега ние искаме да разпостраним на повече форумци даден метод- да го разберат.Нека всички да го разберат,а вече който иска да го опита.Но всички да го разберат-в това е силата на метода.В разбирането му.Яснотата за нещо е наполовина свършена работа!