Относно кислородната вода-да доста е полезна ,но има вариант който е още по-добър-става дума за озонираната вода -действието и е много по-силно.Озонът О3 е триатомен кислород това е доста неустойчива молекула -за минути се разбива на О2 т.е. чист кислород и О1-едноатомен кислород,който е изключително силно реактивен окислител -той също се свързва за броени минути с това ,което му се изпречи-микроби,гъбички,вируси,минерали и ги неутрализира,именно той върши полезната работа.В медицината има разработена такава озонова терапия -с мощни озонатори се създават озон,О4,О5,О6 ,които са също силно реактини кислородни молекули.Има и озонирани вана,сауна които са много добри по отношение на кожни заболявания -озона унищожава всякакви гъбички и др.За лични нужди се продават озонатори ,с които човек може да си озонира чешмяната вода например-така и водата става с доста по-добри качества,или пък ваната ,но става доста по-бавно .В xnet.bg.com в раздела за здравни коспирации или алтернативно лечение не мога де се сетя точно има тема за озоновата терапия-много интересна информация ,толкова се бях впечатлил че си поръчах озонатор,но не от купешките-китайски,скъпи и маломощни ,а на човек който е наясно с тези машинки и ми направи с много по-добри показатели и за по-малко пари
Такава озонирана вода много помага,лично съм наблюдавал при синковеца при простудни заболявания,грип,хрема -особено хремата за 4-5 часа изчезва.Аз имах кървящи венци и след 7-8 днево жабуряне с озонирана вода венците ми се оправиха.Такава вода трябва да се пие 2-3 мин. след като се озонира ,защото едноатомния кислород е много реактивен и за 5-10 мин. се свързва и изчезва.Попаднал в тялото той през хран.система навлиза и в кръвния поток -неутрализира разни микроби,гъбички и др. и насища кръвта с килород.