ЗДРАВЕЙТЕ .
Отдавна не съм вземал участие във форума.Изчетох доста литература,чувствам се много по добре ,приложих доста неща върху себе си, но все още съм новак и те първо ми предстои да се наслаждавам на здравословния начин на живот. До сега всичко това ми е липсвало и с удоволствие си хапвам плодове,зеленчуци,ядки и от време навреме нещо готвено.Близки и приятели продължават да се цъклят – а бе кво ти стана, до кога / като се има в пред вид, че до 01.03 .2012г.се хранех като за световно и без месо не сядах на масата плюс алкохола и с 25 годишен стаж като пушач- отказах ги 2009г /
Можете ли да си представите от 01.03.12г до 17.03.12г на 1-2 ябълки на ден и вода / само толкова издържах като за първи път / какъв стрес беше за моето тяло , та и ходех на работа . Свалих 10 кг.,захраних се за около седмица през която продължих да свалям килограми.Е наистина сега откривам грешки които съм допускал ,но не са били фатални.Изкушението към храните който съм обичал е голямо предизвикателство за мен . Висок съм 188см и бях 97кг., сега съм 84кг.и от доста време не съм мърдал от тези килограми.Май много се отплеснах я да карам по същество ,и така ето моя режим:
- 07до 08:00ч. пия 1 литър топла вода
- 9 до 10:00ч. плод
- 11:30ч една чаша вода
- 12:00 задължително салата-зеле,морков,цвекло,зехтин,морска сол,половин кис.ябълка
- 12:30 основно ястие- избирам си едно - елда , овесени ядки/накиснати от сутринта/, чушка пълнена с ориз , гъби, морков и подправки по избор или някакво вариво.
- 15:00ч. една чаша вода
- 15:30ч някакви ядки до 50 гр или 4-5с.л.сусам смилам ги слагам 1ч.л.мед и малко вода /много е добро за ставите и костите /
- 18:00ч.една чаша вода
- 18:30 до 19:30ч. обилна салата - маруля, краставица, домат, маслина, магданоз, зехтин, лимон малко морска сол.Понякога я заливам с някакъв дресинг..Ако не ми стигне две три цигански баници / хляба е задължително Вита класик /
- 22 до23:00ч. пия две чаши вода
Разбира се часовете не могат винаги да се спазват,но се стремя така да бъде. Един път седмично карам колело 70-80 км ,2-3 пъти в седмицата бягам с домашния любимец по 2км,като е лошо времето яхвам велоергометъра у дома .Ами това е от мен, дано да съм бил полезен с нещо макар и малко ,приемам всякакви забележки и критики ,нося на майтап .При настинка или нещо друго намалявам храната и увеличавам водата и за ден два отшумява всичко.
БЪДЕТЕ ВСИЧКИ ЖИВИ И ЗДРАВИ…..СПОДЕЛЕНАТА БОЛКА Е ПОЛОВИН БОЛКА И СПОДЕЛЕНАТА РАДОСТ Е ДВА ПЪТИ РАДОСТ ,ТАКА ,ЧЕ СПОДЕЛЕТЕ…..