Така е...а и ако трупаш в дадена облас...това значи че има проблем там... Поръчала съм си запер, който утре трябва да дойде. Също това клипче ме надъха http://www.youtube.com/watch?v=Qq-ZfSWHA_8 (на английски е обаче )
Теодора - на русокосата убавица от клипа не и разбирам езика, но относно заперите искам да кажа че от 2-3 години се занимавам с тях. Имам доста направени и подарени на познати и приятели.
Наистина вършат работа, но не са панацея.
Ако човек усеща че ще се разболява и ползва запера - има полза и разболяване не последва.
Но разкисне ли се човек - запера не помага.
Запера е помощно средство.
Пиша това за да не се таят прекалено големи очаквания от него и последвали разочарования.
Друг е въпроса, че едни човеци са го издигнали на пиедестал и печелят от това.
ПС: При ползването на запер трябва да се има в предвид, че понякога се получават изгаряния по кожата на мястото на допрените електроди. За да се намали изгарянето трябва да има добър и широк контакт с кожата с мокри салфетки с подсолена вода. Ако електродите се държат с длани изгарянето е нищожно или никакво, но ако се допрат до други части на кожата - винаги има едни ранички дето трудно зарастват.
А тези ранички се получават вследствие на концентрация на + и - йони от чорбата на тялото. И това е един вид киселинно или алкално изгаряне на тъканта. А това става понеже всеки уважаващ себе си запер е направен да работи с еднополярни импулси, които предизвикват привличането на йоните.
Напрежението на запера дори да е 5 волта - изгаянето си е на лице.