Привет, Вероника,
Попаднах на темата ти докато търсех информация за отстраняването на живачните амалгами, които бяха 15 на брой, някои от които са на 25 години
В момента ги подменям бавно, защото иначе става проблематично... но ще трябва да го довърша, няма как.
Аз също имам някаква форма на лека астма, с която се сдобих на 19 годишна възраст, т.е. вече 17 години, точно заради емоционален крах. Няма да си описвам цялата история, но почти не ползвам лекарства. Моят съвет е, освен всичко останало, което си предприела, е да си направиш изследване на нивата на цинк, Б12 и калций. След премахването на първите 5 амалгами симптомите ми се влошиха доста, но си ги разпознах като начеващо изчерпване на цинк и Б12, с което се бях сблъскала преди година. По принцип при по-инвазивно натравяне с тежки метали, което неизменно се случва при махането на амалгамите, се засилват и страничните ефекти, особено при по-изтощените и чувствителни организми. Специално за паническите атаки нямам личен опит, но те определено са в списъка на B12 deficiency, като започващи поражения на централната нервна система. Ако решиш да си направиш изследвания, се прави не само кръвен серум, а и хомоцистеин... При мен първите симптоми са притреперване на клепачите, крампи в прасците и нарушен сън. Отне ми повече от година да стигна до извода, че съм развила разни липси на минерали и витамини в течение на годините, най-вероятно отчасти заради диетата си, отчасти заради живака или кой знае поради какво... Дано това ти е от полза и на теб.
Като начало, за да компенсирам загубите, вземах добавки, но сега гледам да решавам всичко с храна. И аз като теб не можех да издържам гладувания, просто защото това засилваше загубата на въпросните вече изчерпани витамини и минерали, а и конституцията ми не толерира глад принципно ( макар че докато не навърших 25 си ги правех често-често). Мога да ти споделя и много други неща, които открих и прочетох в рамките на 2 години, ако проявяваш интерес.