Това, което описваш, си е напълно в рамките на очакваното. Навлизаш в ацидозна криза - подкислява ти се кръвта, изхвърляш кетоновите тела, шлаките навлизат в кръвта ти, за да бъдат изхвърлени постепенно от организма. То всъщност това е трудното на гладуването, защото обикновено след 2-3-ия ден влечението към храната, поне при мен, изчезва, но гаденето, болки в главата, нарушения в съня, сърцебиене и прочие симптоми се появяват, като пикът им е около първата ацидозна криза /5-10 ден от началото на гладуването/. Ако почувстваш прекалено неразположение, минеш ли седмия ден, можеш да се откажеш, след което да захранваш, примерно, 7 дни, и пак да започнеш гладуване. Докато захранваш, ако изпълняваш правилно препоръките, шлаките ще продължават да излизат. Това означава, че на следващия цикъл гладуване ще ти е по-леко, тоест по-лека ще ти е кризата. Така на всеки следващ цикъл, ако в промеждутъците се захранваш и храниш правилно, ще ти е по-леко.
Аз този път съм си поставил за цел 8-9 дневно гладуване, след това може да повторя в средата на декември - в зависимост от условията на работното място, настроението и цялостното състояние. Но аз го правя за профилактика.