Да се включа в дискусията по темата и аз
На практика и аз се храня по този модел ( без да подозирам) , защото около 10 часа ям плод, а около 12 ч. салата. Едва на вечеря хапвам варени на пара зеленчуци или бобови, ядки маслини и авокадо също.
Обаче - при мен нещо не е наред , даже скоро бях пуснала тема тук да поискам съвет -Къде греша, с този си начин на хранене
(
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7861.0)
Мислех си, че съм открила причината за болките в стомаха , които се появяват когато се нахраня, изчезват за кратко и после пак се появяват като започна да огладнявам. Мислех , че причината са зелените ( магданоз, маруля, лук, спанак ) от които състоянието ми се обостря, но продължавам да ги консумирам по-малко , продължавам да си се храня така ( защото съм се самонадъхала , че това е най-добрата възможна храна ) ииииии болките си продължават.
Според мен идеята на такава дискусия е да донесе ползва на читателите - ето Веско казва - аз се хранех така и така , не бях толкова добре , но когато започнах да се храня така и така се чувствам еди как си.
Аз не съм прочела толкова много книги ( както повечето от Вас ) и дори на моменти се усещам невежа в темите , които дискутирате , и авторите , които споменавате , но пък с радост мога да споделя моят личен опит ( бил той успешен или неуспешен ) за да бъда от полза на някой друг търсещ своята истина "пришълец".
Когато попаднах във форума и започнах да чета темите още от самото начало ми направи впечатление , че тогава създателите и хората , които са писали са били някак си по-добронамерени , търсещи правилният път за себе си , самоопознаващи се...и са си давали съвети един на друг , някак чистосърдечно така , с радост за взаимопомощ....
И сега са останали наистина една шепа хора, които да се ангажират да дадат съвет и акъл другиму, но някак си не е същото...
И много пъти съм се чудила какво всъщност се е случило с Мер, с Теодора , с много други , които в далечната 2009 са започнали да пишат тук , и в един момент са изчезнали ....Как са сега , как им се е отразило суровоядството , продължават ли да се хранят така или са открили, че това е било грешка....? Ако всички тези хора, започнали дневниците си тогава , се включат днес , било за кратко , да споделят каква се е променило за тях за този период , за нас ( едва прохождащите ) в това сурово начинание , ще бъде безценно.
Ясно че няма една истина валидна за всички, но пък всяка промяна довела до нещо положително у някого , заслужава да бъде споделена