Здравейте всички! Много благодаря за отговорите и за подкрепата, сигурна съм, че наистина някой ден противниците на това толкова "чудновато" хранене, като нашето ще се замислят по-сериозно!
DeNiro - Относно яйцата бързам да отговоря - става въпрос за суров жълтък, нали така? Варен и т.н. е недопустимо! 3-4 жълтъка дневно е твърде много!. Д-р Гайдурков по-скоро препоръчва до два-три жълтъка седмично и то извън прочистващи и захранващи периоди! Това е доста важно да се знае! А и, който не обича жълтъци, като мен например - не ги яде изобщо, никой не ни задължава да ги ядем, така или иначе
iskrena - Чудесно е това, че ще правите сами масло от ядки и семена. Относно зехтина обаче, да Гайдурков не му е фен, защото има други по-полезни масла -точно тези от семена, които също така или иначе трябва да се използват (ако въобще се използват) много рядко! Обяснението е, че зехтинът е тежък за организма, трудно се разгражда и много се натрупва. Най-добре вместо него да се хапват натурални, обезсолени маслинки
А, ако предпочитате да се въздържате от всякакви масла - още по-добре. Ние например, ако ни се хапва нещо "мазно" ядем авокадо - направено на крем с лимонов сок - е страхотна заливка за салати
Vov - Благодаря за подкрепата! Много се надявам и всеки ден не спирам да се надявам, че поне един мой приятел ще се навие - поне ще се опита да не закусва сандвич със салам. Или вместо попара от краве мляко с хляб, масло и сирене ще предложи на детето си една ябълка
За съжаление до момента и мен ме мислят за сектантка, както zinaida пише. То хем е смешно, хем не е
Беше ми смешно до момента, в който не ме срещна далечен познат и не ме попита дали е верно, че съм станала сектантка, тогава малко ми се и доплака
Но, да определено лошият режим на хранене може да докара на децата страхотни проблеми от всякакво естество. Например проблемите с психиката са едни от първите. Децата стават мързеливи, свенливи, пасивни, затворени в себе си.
zinaida - Много се радвам, че и вие като нас се борите в тази посока. И поздравления за режимът ви у дома! Но в тези детски градини, представям си какво е - даже по-скоро не искам да си представям, защото май няма да го пусна там
ще търся други възможни алтернативи, защото сега го пазя от всичко, всеки ден менюто му е начертано от предишния ден, какъв плод, какъв зеленчук - например тиква на пара, ябълков сок, каша от просо, задушено броколи и т.н. и не мога да си представя как ще отиде в тази т.нар. детска градина и там ще яде кюфтета с брашнян сос и ще го карат да спи насила от 2 до 4. Сигурно не е лесно, и горките дечица, мъчно ми е за тях, не стига, че ги оставяме на някакви хора, ами то какви хора само!