Petko, не си чел. Ако беше, щеше да знаеш що е извори за българска история, а не да ме питаш кои имам предвид; щеше да знаеш, че не във всички библиотеки са налични изворите, затова и се разчита предимно на интернет; щеше да знаеш, че може да се има вяра на интернет, тъй като те се разпространяват във фототипен вид и обикновено са двуезични, с езика на извора и с превод; щеше да знаеш, че в нито един извор няма дори споменати "прабългари"; щеше да знаеш, че "славяните" излизат на сцената чак към 16-17 век - тогава се ражда и оформя идеята, първоначално наричана илирийска, а в последствие - панславянска. Това не е исторически форум и ако ти беше, да речем, чех, който пише нещо за народа си, въобще нямаше да обърна внимание, ако ще и една дума да няма вярна. Но ти си българин и пишеш за история на народа ни, сиреч пишеш и за историята на дядовците ми. Когато става въпрос за корените ми, се опитвам да казвам истината всеки път, когато някой ги изкарва по-чепати и по-изгнили или по-дълбоки и по-здрави, отколкото са в действителност. Не е въпрос на АЗ, просто смятам, че няма ли корен, няма да го има и цялото дърво.
Поздрави!