Zloqd,пропуснах да те попитам следното.Като обмислих отговорите ти ,след това се сетих следното:Ти като си изпълнявал несъзнателно мудри и бандхи/ключове/ като си бил малък,спомняш ли си да си си пъхал езика ,зад мекото небце нагоре,случайно-зад носните кухини,така ,че да опре коста на черепната кутия отдолу,точно под мястото ,където се намира епифизата.?Ако разбираш какво те питам ,ще знаеш защо те питам.Възможно е да си го правил ,като гледам какво ми разправяш.А щом си жив още,ако си го правил ,то е било успешно пренасочване на праната.Интересувам се ,защото ,досега не съм чувал ,някой да изпълни мудри и бандхи безсъзнателно.Ако си правил несъзнателно тратака и джаландхара както казваш,защо да не си постигнал и кхечари,например.?Питам сериозно,защото аз вече отрязох френума под езика ,а сега го издължавам и "доя" ,така ,че да стане успешна кхечари.Намерил съм и мястото за изпълнението ,само времето ще трябва да уточня допълнително.Но понеже изпитвам известна несигурност/не липса на смелост/ в абсолютно правилното изпълнение,затова те питам.Зная, че който е я направил тази мудра ,може да осъзнае кой е бил и къде и други подробности.Само дето не знам дали е възможно да я е изпълнявал някой като дете с опита от предни животи.Възможно е да не си поставял този печат,което значи ,че използваш друга техника, за да посигнеш каквото каза по горе.Така ,че искам да разбера!