Съгласен съм, че винаги има по-добър вариант.
Ето го !
Нека обаче първо да оформим двата казуса :
1. Ако има желание и софтуерна възможност да се раздели форума на две части .По гореизброените причини. Без да се обвързва с регистрацията. Просто за удобство. Дори да не е по този критерий. ( на мен ми се струва най-удачен, ако трябва може да се гласува и за други. То е като да си подредиш файловете в компютъра. )
Ако може да се обособи раздел за въпроси. В момента всеки зададен въпрос се превръща в тема. Дават се отговорите, човекът е доволен,темата се изчерпва, но остава да виси и да се пречка. Или поне да отива в някакъв архив. ( Ето и аз питах за мелачка, за пъдпъдъчи яйца, въпросът се реши, а темите не мога да изтрия.)
Още един пример: В сайта , по темата :
"Пречистване на дебелото черво чрез клизми" бях пуснал на 09.01. много ценна информация- за видове диагностика на микроорганизмите и за теорията на Ханеман и Ендърлайн - че всъщност се раждаме с молекулите на микроорганизмите , съхранени под формата на информационна памет - започващи или спиращи да се размножават в нас при определени вълнови процеси.
Веднага след нея обаче г-жа mucarelca има питане - как да си направи добра клизма, защото трябва да прави анален секс.. Не знам, може да съм ретро ,но , струва ми се прекалено екстравагантно таково близко съседство ..
----------------------------------------------------------------
2. Вторият съвсем отделен казус:
Няма нищо недемократично ако се приложи следната схема:
Да има
"регистрирани потребители" и
"членове" . Всички са с еднакви права - пишат, питат, коментират във всички раздели. Новодошлите са "новорегистрирани потребители" , които след известно време при одобрение от модератор или по друг критерий стават "регистрирани потребители" или "членове". (Това е някакъв съвсем нежен вариант на старшинство, " зачатъчен" вариант на двустепенна йерархия, в което няма нищо лошо - който е бил в армията знае - във всяка група, дори от двама души, единият е по-старши и носи отговорност )
Идеята е следната: Ако външен човек попадне на изказване от рода : "
То и чекненето в индийски стил е тотално безполезно. В индия го практикуват за да пътуват гратис в куфар, на тавана на някой автобус, измежду касетките с кокошки. ( този пост си стои и сега, на нашего брата Валентин е )
и види, че е писано от "член" , силно ще се озадачи в какъв форум точно е попаднал. Нали? Докато ако Валентин си остане "регистриран потребител" изводът ,който ще си направи човек е доста по-различен.. / изводът ще е по-скоро за "автора", отколкото за форума / От своя страна всеки би се стремил да бъде "член" ,по-авторитетно е , а и все може да се измисли бонусче някакво..например по-голяма снимка на аватара ,по-красиво изписано име,
А ако нещо обърка нотите, пак го връщат
"регистриран потребител" .
Според мен, това е най-елегантния вариант за ДИНАМИЧНО "тестуване" и "акредитиране" !
Никакви предупреждения - вечерта си бил "член" ,но ако осъмнеш "потребител" - значи нещо не е било наред. Усещаш се къде си сбъркал ( или някой ти намеква за това ), извиниш се , вземеш си бележка - пак те повишават в "член" .
Освен всички ползи ,това сплотява а и ще бъде и много забавно!