Да, конопеното семе (за предпочитане пред олиото) е по-здравословен вариант, стига да можеш да хапваш достатъчно от него. Още по-добре, ако био сертифицирано (не че е някаква гаранция).
Добре е направил hdeshev, че е сложил мнението ми от друга тема, та да не се повтарям. Рибата, макар и да има полезни съставки принципно, в сегашната ситуация на общо замърсяване, трудно можем да говорим за ползи. Рибеното масло в капсули или в шишенца в общия случай е произведено от евтина и много мръсна риба. Има добавени консерванти, химически антиоксиданти и канцерогенни оцветители - това е напълно достатъчно да ме откаже да го приемам. Имаше една марка "Ескимо 3", за която пишеше много хубави неща - ако са верни (как ли да разбера дали е така?), направо е идеално. Било произведено само от трупното месо на рибата, не от черния дроб, защото там имало най-много токсини, пречистено еди колко си пъти, рибата уловена от не знам кой северен район и т.н. Всичко това доказано от контролни органи еди кои си. Казвам имаше, защото нещо май вече не го внасят - така чух, не съм търсил да купя.