Начало   Помощ Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Надолу
Изпечатай
Автор Тема: Сусамов тахан  (Прочетена 111559 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Кате
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 247



« Отговор #20 -: 23-06-2009, 14:48:17 »

добре, мерси Радула  Smiley
Активен
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359



WWW
« Отговор #21 -: 23-06-2009, 17:20:00 »

аз пак да си питам, че май пропуснахте най-важният въпрос  Grin : колко годност има като се отвори суровият сусамов тахан?
Ами годността на суровия тахан, дето сега ми е в хладилника е до 01.06.2011 Smiley
Като се отвори не съм експериментирал, но предполагам, че поне 3-4 месеца няма да има проблем. Все пак се съхранява в хладилник, така че няма проблем намигам

Радула, какъв е този сирийски тахан? Суров ли е? Каква е цената и грамажът и откъде го купуваш? Grin
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #22 -: 23-06-2009, 17:26:27 »

Хм, чак сега го поразгледах по-обстойно. Всъщност е български. Фирмата е "Дубайска шатра". Отпред пише разни неща на арабски, затова си помислих, че е сирийски, с такова впечатление останах в магазина. Или може да са във връзка с някаква дубайска фирма, наистина вече не знам...

Купувам го от един арабски магазин на Женския пазар. 1 кг е 7 лв или 7,50.
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Mep
Administrator
Sr. Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 483



WWW
« Отговор #23 -: 23-06-2009, 17:59:43 »

Намерих днес балчовия суров тахан, те имали и слънчогледов, но не е суров, взех и от него от любопитство да пробвам. А този Дубайска шатра звучи добре като цена - щом е за килограм 7 лева, не е скъп, горе долу излиза колкото и другия - остава сега и да е суров Smiley....

Оказа се, че го има и в здравословния магазин до фото Пинк в уличката срещу Лерото. Аз като търсих преди година суров тахан нямаше и оттогава съм решила явно, че няма и да има и въобще не съм и поглеждала на щанда с таханите Smiley.

Като ви остане тахан за по-дълго време и се притесните, че може да се развали, смесвате го с мед (за тези, които ядат мед) и ще се запази дъъъълго време.

Кате, благодаря ти, че ми напомни, аз ги знам на екобул но бях забравила за тях..
« Последна редакция: 23-06-2009, 18:01:20 от Mep » Активен

Духът владее материята!
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #24 -: 23-06-2009, 18:03:03 »

Мер, суров е. намигам  Имаше два вида, специално два пъти ги питах дали със сигурност е суров!  Grin

На етикета пише следното: Състав: 100% сусамова паста от суров небелен сусам.
От тези, които аз съм яла през живота си, този няма равен. Но ще пробвам и балчовия за сравнение.  Smiley
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Mep
Administrator
Sr. Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 483



WWW
« Отговор #25 -: 23-06-2009, 18:28:34 »

Даже и е от небелен, което е още по-добре - съмнявам се, че на Балчо ще е по-хубав, но пробвай, на него пише само "смляно сурово сусамово семе". 340 грама го взех за 4,69. Тъй че 1 килограм излиза към 13-14 лева.
Активен

Духът владее материята!
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #26 -: 23-06-2009, 20:32:35 »

Какво да ви кажа, тоя килограм неусетно се стопи  Cheesy Просто навсякъде слагам тахан, толкова го обичам, направо съм пристрастена!  Grin А и точно този супер много ми харесва на вкус, направо е преполовен вече, хаха.
Заедно с конопа, мога и тахан да ви взимам, няма проблем!  Grin

Надявам се, че е добър наистина. Нямам база за сравнение, защото преди си купувах все от печения. Един в стъклени буркани, предпочитах от черен сусам. Сама не съм седнала да си правя, само защото съм си купила една мъничка кафемелачка и цял ден трябва да меля сусам, за да си направя доволно количество тахан.  Grin Затова съм много щастлива, че го открих този българо-дубайския  Grin
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Лейла
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 313


« Отговор #27 -: 25-06-2009, 20:14:46 »

И аз тахана много го моря, но си правя един бъркоч който ми е невъобразимо вкусен и наистина мога само това да ям.
Сигурно го знаете (Емилова го е показвала по тв-то) тахан и мед равни части, начупени сурови орехи и сушени череши всичко е закупено от здравословен магазин (нарочно не давам грамажи и всичко е на око защото аз понякога си смесвам по една лъжица само мед и сусам с добавките).
Става уникално вкусно, но трябва да се разбърка доста бързо, че веднага стяга, а Емилова правеше от тази смеска топчета овалваше ги в кокосово брашно и в хладиника да си хапкаш сладко винаги когато пожелаеш.
бон апети от мен:)
Активен

Самотата е най-скъпо платената свобода.
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #28 -: 25-06-2009, 21:41:45 »

Ох, тази седмица за първи път си направих нещо подобно - от бонбоните... май Ема бяха или някои от тези топчестите на Мер, в сайта са публикувани. Леле, колко бяха вкусни, не е истина. Е, малко по-различна е тази рецепта, де, но то варианти много може да се измислят и все ще е вкусно. Аз обаче ги направих с кленов сироп, вместо мед; пшеничен зародиш, (вместо май трици, които са по рецептата на Мер, че нямам), какаово масло малко, ванилия от шушулка.... такива работи. Голяма вкусотия. Даже ме домързя да правя топчета, направих само 3-4, после изсипах и какао вътре в купата и направо с лъжицата  Grin Ако имах гости, щях да връткам топчета, ама си бяха изцяло за мен...   :Smiley  Cool

Този тахан води до пристрастяване направо...   Cheesy
« Последна редакция: 25-06-2009, 23:29:01 от Radula » Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359



WWW
« Отговор #29 -: 25-06-2009, 23:10:11 »

Така е с тахинито...особено като пием и конопито Grin Grin Cheesy намигам Smiley
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #30 -: 25-06-2009, 23:29:14 »

 Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
benato
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1467



WWW
« Отговор #31 -: 26-06-2009, 12:17:44 »

И после-якито,акито Grin Cheesy Grin
Активен



GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".
vasilena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1059


« Отговор #32 -: 26-06-2009, 12:20:13 »

хахаххахааххахахахаах,здраво и то  Grin Grin Grin.
Петко,кажи как си правиш тахинито намигам
Активен
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359



WWW
« Отговор #33 -: 26-06-2009, 21:46:57 »

Как да го правя? Купувам си го. Слагам го вече навсякъде...в салатката с краставици и домати....охааа....супер е Cool
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
vasilena
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1059


« Отговор #34 -: 26-06-2009, 22:17:21 »

Абе Петко,пхахаххахаххахахха,ти на тахана ли викаш тахинито хаххахахахах,лягам с тебе(от смях Grin).Луд си ти намигам
Активен
Petko
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 2359



WWW
« Отговор #35 -: 26-06-2009, 22:26:21 »

Не само аз викам така на тахана...и Радулка също и всички фанатизирани фенове Grin Cheesy намигам Smiley
Активен

“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
Radula
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 710


WWW
« Отговор #36 -: 27-06-2009, 01:28:40 »

Хахахахах, такива сте скици!!  Cheesy

На тахана, тахан си му казвам, а тахини казвам на тахановия дресинг, който лично аз приготвям, като към тахана слагам лимонов сок и вода (някои слагат и чесън). Има случаи, когато и чист тахан си ръся насам-натам.


Активен

Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.
marulka
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 1649


Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...


« Отговор #37 -: 30-10-2010, 20:53:59 »

сега пак попадам в тая тема и гледам взимала Радулка суров арабски тахан... и много се учудих... щото според мен в арабския свят суров тахан изобщо не се ползва... то тук в Турция не е точно арабския свят, но ползват много тахан, и е абсолютно невъзможно да се намери суров... даже като пуснах на турски "суров тахан" в гугъл излезе една единствена тема в някъв блог, дето някой си видял няква рецепта в чужд сайт и там пишело един от продуктите да е "raw tahini" и той питаше кво е това чудо такова, другите дружно в хор цъкаха и никой не знаеше как така таханът щял да е суров...
Активен

Nothing cooked tastes as good as raw feels
Svetlio
Hero Member
*****
Неактивен Неактивен

Пол: Мъж
Публикации: 1133



WWW
« Отговор #38 -: 30-10-2010, 21:16:14 »

Ние вдигаме врява, че сме назад от западняците, ама явно има и по зле от нас тук! Cheesy
Активен
petia_gol
Sr. Member
****
Неактивен Неактивен

Пол: Жена
Публикации: 310



« Отговор #39 -: 06-11-2010, 19:22:32 »

А визуално има ли разлика между суровия и несуровия тахан?Тук намирам няколко вида-арабски, френски, био има...но на нито една опаковка не пише, че е суров.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Нагоре
Изпечатай
Отиди на: