Здравейте. Чак сега реших да се запиша във форума макар, че доста от нещата като вегетарианство и веганство не са ми чужди. Причината поради, която реших да подхвана тази тема сега е, че бих искала да започна гладолечение. До този момент целенасочено гладолечение не съм правила. Малко ме е страх дали ще успея и дали всъщност това би могло да ми помогне в настоящето състояние.
Преди няколко години се сблъсках с нейно величество депресията с ясно изразени симптоми на хранително разстройство. Бих искала отново да върна живота си в онова здравословно състояние, в което тогава го загърбих (е не съвсем, но определено прекрачих доста прагове). Изпитвах месеци наред огромна вина, че постъпвам по този начин и че буквално сривах кулата, която чистосърдечно и с желание градих толкова време. За съжаление вманиачаването ми по темата за здравословен живот попрекали малко и като добавим към него не малкото лични проблеми, с които се сблъсках преди около 2 години, съвсем картината се допълва.
Та въпроса ми е, някой случайно да е попадал на материал дали гладолечение лекува депресия, хранителни разтсройства, стрес и т.н.? Бих искала всъщност да използвам гладолечение, за да намеря начин да се справя с този проблем веднъж завинаги.
Плюс това си мислех, че е много по-лесно да гладуваш, знаейки, че си имаш soul brother в този момент, така, че ако някой скоро има планове да започва нека се обади тук. Сигурна съм, че такива инициативи биха били от полза за много хора, да не говорим че дирекно може да се направи такава тема и да се ъпдейтва непрекъснато от участниците, които си търсят "приятели" за гладуване.
(ако вече няма де... честно казано бързах да пиша, преди да изровя форума)