Добре Рибке, ще ти обясня. Не ме интересува колко време след тялото ми ще ме има, за мен това е без никакво значение, физическото ми тяло е вид средство, което сега използвам, излизал съм от него и ЗНАЯ че може би няма да ми е приоритет да се връщам пак в такъв вид. Аз на тези дето съм направил добро сигурно ще остана известно време в спомените, други не знаят, че аз съм добродетелят, а трети дори не могат да осъзнаят,че съм им направил добро. Относно героите ти споменаваш РАЗВЛЕКАТЕЛНИ герои, а аз просто се чудя как накараха хората да повярват в измислен герой ? Естествено с празни обещания за глупаците в отминалите векове, а както сме забелязали глупостта и простотията е наследствена по лиия на поведенческо предаване в семейството. Малко са хората, които се замислят " Абе тия изроди не ни ли пържат нещо? Малко странна ми се вижда тая работа с тия предходни религии със същите символи и модели, с празните обещания и с това, че ми се налагат норми пък и пари ми искат ? " И като прибавим факта, че няма сериозна информация в публичното пространство за Иисус, нито з абаща му и лампата трябва да свети силно тревожно, но все пак глупаците мразят да мислят, мисълта им причинява болки и лесно приемат вменяваното " Щото и другите така правят пък и е угодно, ако не сега след това ще имам всичко и ще бъда щастлив в царството божие". Трай коньо за зелена трева
Глупаво е да сравняваш личности допринесли с нещо за света с развлекателни герои, които масово се налагат в съзнанието на хората, но дори и Мики Маус ще бъде тотално забравен след още 50 години по простата причина ,че ще омръзне на децата и ще бъде сменен с друг герой ( защо ли направих аналогия с Митра и ИИсус ?) , а да речем Авицена ще се помни доста по-дълго. Ако завърша творението на живота си ще ме помнят векове
) ще има много избити хора , а това не се забравя лесно! Лошото е,че аз мога да го тълкувам като добро - прочистване на нацията , но Радо например няма да го тълкува така , нито пък 95 % от жените по света.
На Тихия веднага ще му подложа бананова кора, същата, която бате Бино обича да подлага на тия дето не си дават зор да обмислят нещата в генерален план. А именно Тихий защо в Амазонка племената недокосвани от бялата раса не вярват в Иисус и в християнството, Африка, Ямайка , Северна и Централна Америка, Огромна част от Южна Америка, коренното население на Австралия , части от Скандинавските държави , да не говорим за северните народи в Русия , ами голяма част от Азия ? Простичкият отговор е ,че никога не им е вменявана тази глупост , а друга, с други герои , други истории и други обещания. Коренът е един, клоните са различни и накрая не водят до никъде, просто свършват....
Надявам се да съм накарал някого да се замисли , ако не всеки заслужава съдбата си