И искам да добавя текст от автоматичния превод в ютуб :
" .. . .
Като майка бях травматизирана съкрушена и дълбоко натъжена. Семейството ми беше в криза, но като учен бях решен и затова се захванах за работа и тъй като знам въздействието на храната върху нашето здраве, моето научно пътуване се съсредоточи върху изследването на нашата диета и нейното въздействие върху екосистемата на Брук. Веднага проучих диетата без глутен и казеин, защо има толкова много семейства с подобен случай и техния опит с аутизъм и техния
опит биха казали колко много това е подобрило децата им. Сега глутен и казеин ар обикновено са силно преработени протеини в западната диета. Въпреки че Брук не даде положителен или чувствителен тест към нито един от
тези протеини, когато ги премахнахме от диетата й, поведението й се подобри значително. Тя все още се смяташе за аутист, но имаше значително подобрение в поведението й и това ме насочи към изследването на процесите на производство на храни и открих, че общата връзка между глутена и казеина е, че тези протеини съдържат изобилно количество глутамат, аминокиселина, която е градивният елемент на протеините, но тъй като тези протеини са толкова силно обработени в диетата, която свързаният глутамат става свободен, глутаматът вече не е част от протеина. Това ме доведе до над 1 милион научни публикации, свързващи всякакви различни заболявания и разстройства с глутаматния дисбаланс, сега е интересно, че учените не спекулират как епидемията от глутамат възниква дисбаланс, а фокусът е върху развитието лекарства за блокиране на активността на глутамата от свързване с различните му целеви места. Реших да предприема различен подход и да определя какво ще се случи, ако премахнем всички храни, обогатени и подсилени със свободен глутамат от диетата на Брук. сега най-разпространеният в нашата диета е мононатриевият
глутамат или MSG. Ако някой ме беше попитал в този момент дали съм консумирала MSG, можех много добре да обясня коя храна съдържа msg и коя не, но това, което не знаех тогава е, че има над 50 съставки, които съдържат свободен глутамат, но не са обозначени като такива, сега производителите все повече го влагат в храните, това е пазар за трилиони долари, защото кара мозъка ни да мисли, че храната е вкусна, в резултат на това над 95% от нашите преработени храни съдържат msg или свободен глутамат, включително много храни за кърмачета.
. . ...."
"...
моите изследвания ме карат да приема, че количеството свободен глутамат в западната диета причинява дисбаланс на екосистемата и ето как количеството в диетата никога не е достатъчно, за да активира свръхактивирането на количеството или броя на глутаматните рецептори точно в нашия храносмилателен тракт. Свръхактивирането е
реакция на стрес и води до възпаление. Глутаматът започва да се натрупва на мястото на възпалението, колкото повече глутамат има, толкова по-тежко е възпаление сега нашите микроорганизми са изключително адаптивни и могат да променят метаболизма си в отговор на промяна в околната среда, включително използване на глутамат за енергия пример за такъв микро или опортюнистичен микроорганизъм са бактериите, свързани с лаймската болест,
всъщност мигрират към най-високите концентрации на глутамат и ще започне да процъфтява там, ще продължи да предизвиква възпаление, за да продължи доставките си на глутамат и гостоприемникът, който сме ние, е в хронично състояние на възпаление, резултатът е, че получаваме тези популации от микроорганизми, които просто процъфтяват от
MSG, дайте ми MSG и несъмнено те участват в силното ни желание за тези храни, но силно концентрацията на глутамат е много сурова среда, така че много от нашите полезни микроорганизми умират от свръхрастеж и
отсъствие на същата екосистема.
Добре сега какво се случи с Брук, когато премахнахме всички храни, обогатени или подсилени със свободен глутамат Брук започна да процъфтява в своята среда ето един видео в момента, в който започнахме диетата до настоящия ден три години по-късно трябва да разходя косата си о, да, той ми подарява цвете и аз казвам благодаря, той казва, че вашата разходка. Брук вече не се смята за аутист според клиничен психолог и какво облекчение, но като майка най- възнаграждаващо е да видя връщането на радостта в детето си, въпреки че котката не изглежда толкова щастлива
тук сега, три години по-късно, ние продължаваме да управляваме баланса на екосистемата на Brooke чрез контролирана диета, защото ако не я спазваме, аутистичното поведение се завръща
Вече помогнах на хиляди хора да се справят с многобройни хронични заболявания чрез повишаване на осведомеността за това какво има в нашата храна и помагане на хората "redefine food" Мога да ви кажа, че възстановяването на баланса на екосистемата не се предлага в едно хапче, можете да мислите за това по този начин, ние имаме силата да контролираме над 99% от нашата геномика на човешката екосистема чрез нашия избор на храна,
каня ви, предизвиквам ви, умолявам ви да дадете възможност себе си за вас, вашето семейство и дори следващото ви поколение, като преминете към диета, базирана на цели храни и се отървете от преработените храни и по този начин вие и вашата екосистема може да процъфтявате, а не просто да оцелеете [аплодисменти]
"