Някои УНИВЕРСАЛНИ ПРЕПОРЪКИ от бате Бино за борба с болшинството храносмилателни нарушения (Без значение каква е диагнозата!)
Препоръките са на база проучване и анализ на огромно количество литература, съвети от холистични лекари, отзиви по форуми.. , както и личен опит. ( личен опит!
)
Спазването на тези препоръки ще разтовари в огромна степен цялата храносмилателна система, тя ще заработи много по-оптимално, в максимално щадящ режим, което от своя страна ще освободи ресурс тя да започне да се САМОВЪЗСТАНОВЯВА.( без значение каква е била диагнозата!) Това е най-важното предизвикателство по пътя към ТРАЙНОТО излекуване - КАК да накараме организма САМ да започне "ремонта си"
! Билки, добавки,.. всичко е на втори план..( а медикаментите въобще не участват в "класацията"
Това , мисля, е ясно за всички, които са ги приемали
)
Нормално е да се съмнявате, но аз зная, че като приложите съветите, след това с не по-малък от моя ентусиазъм ще ги препоръчвате на следващия нуждаещ се
Важно е също, след като настъпи подобрението, да не се връщаме към старите вредни навици, които са и основната причина за проблемите със здравето въобще. ( или поне - да не се връщаме за известено време, докато организмът се стабилизира. След това вече "ще си решаваме сами", както се казва
)
Малка скоба: Има хора, които смятат, че няма никакво значение как се е стигнало до там, че от здрави са станали болни..
Все едно, здравето им трябва да се възстанови ( от някой друг ,разбира се
) бързо и славно, понеже те могат да заплатят за това. (Точно както са занесли развалената си пералня на ремонт и след седмица са я получили отремонтирана ) Аз се извинявам, но на такива хора лично аз не мога да помогна. Мога само , (ако това се случи), да се поклоня на вълшебникът, който ще успее
Има множество препарати, които допълнително биха подпомогнали процеса на възстановяване. Това за мен и на база моята практика, са АСД-2 и мощните спорогенни пробиотици-коректори Стелкор и Ветом ( това са продукти без аналог в света! Съдържащите се в тях бацили са съвсем различни !, Те са аеробни, и затова бактерицидният и противовирусен ефект от тях е наистина силен, а понякога дори потресаващ, за разлика от останалите "класически" лакто- и бифидо- пробиотици, към които и лекари и пациенти се отнасят с насмешка . ( и с право
)
В повечето случаи преки или косвени виновници за храносмилателните проблеми могат да бъдат и външни фактори, като напр. кандида, ламблии , хеликобактер, чревни паразити и патогени и др. В такива случаи е задължително, освен корекциите в храненето, да се приложи противопаразитна и противогъбична програма! ( такава трябва да се прилага 2 пъти годишно , профилактично, а и заради липсата на достоверна диагностика в България ) Варианти в тази насока са много: Тодикамп, брезов катран, Креолин, пелин , и др. ( аз лично прилагам горецитираните)
Но, дори да ликвидираме всички паразити и патогени, въпрос на време е ( логично..) те пак да се появят, ако не сме премахнали УСЛОВИЯТА за тяхното присъствие.
А кои са те?
Отговор: най-общо, това са гнилостни процеси, наличие на слуз, нарушено PH в отделните органи, ниска концентрация на стомашна киселина, жлъчни сокове ,ферменти и др. Изброените нарушения са следствие от лошо функциониращи органи на храносм. система - жлъчен мехур, стомах , панкреас и т.н. Което пък, най-общо, е следствие от начина на хранене , на живот, както и на предходно медикаментозно лечение ..
(пример: във времената, преди да започнем да поглъщаме захар в такива количества, кандидозата е била почти непозната!)
ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: Въпреки, че печеля от горецитираните продукти, ( които прилагам лично и препоръчвам с чиста съвест, понеже наистина са добри) аз не съм най-радостен, когато ми докладват за постигнати с тях отлични, и дори понякога - потресаващи резултати.
Най-удовлетворен и горд се чувствам, ако някой е успял да си помогне без добавки, без билки, без големи разходи , а само чрез осъзнаване и с промяна на навици и начин на живот.., към което аз съм успял да го вдъхновя..
Понеже в този случай голямата заслуга за неговата трудна победа е лично моя, а не на производителя на тази или онази добавка
В този, комуто съм успял да помогна, аз виждам вече частица от себе си.. В подобни случаи егото се ласкае най-силно
Това е чиста психология, и аз не смятам, че трябва да се срамувам точно от този тип егоизъм
Основни препоръки за спазване ( а не само за прочитане ) , които да оптимизират работата на храносм. система. ( и които и вие знаете, но все се каните да започнете да прилагате ) 1. Няколко седмици се хранете по следната схема:
Без значение какво ядете - първата седмица всяка хапка се дъвче 1 минута ! Втората седмица – всяка хапка по 1.5 мин. Третата -2 мин. Четвъртата пак 1.5 мин и петата –пак 1 мин.
ТОВА Е МОГЪЩА ТЕРАПИЯ! ( лично тествано, с потресаващ резултат ! )
2. След този срок се хранете нормално, но дъвчете бавно и достатъчно брой пъти, до "втечняване" на храната.
3. Течности по време на ядене - НИКАКВИ! Нито глътка! Разреждат киселината и с това натоварват цялата система!! Преди ядене може, но поне 20 мин. След ядене - най-рано след час и половина, ако сме яли вегетарианска храна и два часа, ако сме яли месо!
4. Между храненията не се похапва!
5. До следващото хранене е необходимо да минат поне 4 часа, за да може да завърши съответният етап от разграждането в стомаха. Привнасянето на нова порция храна, преди предната да е напуснала стомаха, води до допълнително напрягане на системата и затрудняване на храносмилането. (Всяка порция изисква различни стомашни сокове и ферменти на всеки един етап от храносмилането. ) Тоест, препоръките да се храним "често и по малко" са ПОГРЕШНИ. (Освен в епизодични случаи и за кратък период от време. )
6. Физиологично най-доброто е МОНО храненето: на едно ядене - един вид храна! ( както животните) Например - само ориз. Ако ще се ядат повече видове храни - нека да е последователно - първо приключваме с едната, после - с другата, а не заедно. ( д-р Гайдурков го нарича "последователно хранене" ) Спазвайте го поне докато се стабилизирате.
Да се спазва и разделното хранене, или поне да се избягват най-вредните комбинации - напр. баница с кисело мляко, месо с картофи и т.н. ) При сериозни патологии МОНО храненето е задължително!
7. Ако имате воля, спрете всички тестени изделия, вкл. хляба! И най-вече тези от пшеница! Ще почувствате огромно облекчение! Причините тук са
глутенът и маята. (прегледайте книгите „Пшеницата-маскираният убиец” и „Тихите убийци на мозъка“). 2. Спрете и концентрираните сладки храни като шоколад. , а също и КАФЕТО ( поне в периода на активно лечение. Да се избягва и от страдащите от рефлукс. )
8. Яжте чесън сутрин на гладно 1-2 скилидки. поне 30 мин. мин преди ядене и вечер преди лягане. Пак на гладно. Един месец поне! ( Силно потиска патогенната флора в червата!)
9. Последното хранене да е поне 4-5 часа преди сън.
10. Яжте САМ! Яде се седнал! По време на ядене не се говори, не се чете, не се прави нищо , което да нарушава концентрацията. Не се слуша дори радио. Даже може да пробвате и със затворени очи. ( тествано е, работи
)
11. След ядене не се спи. ( става дума за през деня) Нека мине поне час и половина.
12. Включете един ден в седмицата само на фрешове! Не е трудно, даже ще ви хареса! А по-нататък може да минете само на вода – 1 или повече дни.
13. Включете повече сурова храна ( която не дразни стомаха) за сметка на готвената. Това ще освободи допълнителна енергия!( освен всички останали ползи). Мнозина се жалват: „Аа, суровите храни ми дразнят стомаха, значи не са добри за мен“ Истината и тук е друга: храните са добри , но стомахът не е добре
И затова реагира бурно. Когато се възстанови, почти никакви храни няма да му пречат.
14. Всяка сутрин на гладно изпивайте по една чаша сок от суров червен картоф! Много е важно!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15. Методиката на знаменитият акад. Болотов.
Голяма част от патологиите в стомаха ( а съответно - и по цялата верига ) се дължат на незатваряне на долният клапан ( пилора ) м-у стомаха и 12-пръстника. През него, в обратна посока, (към стомаха), се устремява силно алкална жлъчка , която се смесва с киселите стомашни сокове и в резултат те взаимно се неутрализират. Това обърква стомаха и затруднява работата му, той се пренапряга, храната не се смила добре, започва гниене и т.н..
По тази методика се гълтат зеленчукови сухи кюспета, които достигайки до пилора , заради разликата в електрическите си потенциали, принудително го карат да "сработва", тоест - "раздвижват го" , след което се разчита той да започне да функционира правилно. Тези кюспета се получават, след премахване на течността от зеленчука/плода напр. - това, което остава от моркова след като е преминал през сокоизстисквачката и което ние обичайно изхвърляме ( сухата част) .
Подробно е описано тук:
https://www.trawka.ru/lechenie-boleznei-po-bolotovu/zhkt/264-effekt-bolotova-naumova.htmlи тук: Жмыхи по Болотову
http://golodanie.su/forum/showthread.php?t=11248 15. За възстановяване на лигавиците.
Вземат се по една равна супена лъжица изсушени билки ОГНИЧЕ и ЧЕРВЕНО ПОДЪБИЧЕ, заливат се с 600 мл. вряла вода, киснат в нея 3 мин. и запарката се прецежда. Пие се три пъти на ден по 100 мл. (една кафена чашка) 30 минути преди ядене. Тази запарка е достатъчна за два дни. По-добре е да се приготвя ежедневно с 300 мл. вода, като дозата на билките се намалява наполовина. (Огниче– Chenopodium botrys, Червено подъбиче–Teucrium chamaedris)
Посочената стратегия е препоръчана от моят приятел, покойният вече лечител Владимир Бошнаков ( дядо Владо) , лекувал сънародниците си 17год. задължително безплатно! По този начин той се справяше с тежки колити и язви.
Едно уточнение: билката огниче (да не се бърка с огниВче) е почти невъзможно да се купи от дрогерия - официално не се продава, тъй като е извън списъка на разрешените за продажба лечебни растения. Тази билка има много мощно действие срещу всички щамове на ешерихия коли и др. чревни патогени, а също е и глистогонно средство. Въпросът остава как да се снабди човек с нея. Тя цъфти през юли и може би най-правилно е човек сам да си я набере.
Тук има снимки и повече информация за огниче:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2011/06/14/ogniche-tejkata-artileriia-v-borbata-s-infekciite-prichineni.764713Имаше я в билковата аптека на ул. Поп Богомил 38, София.
16. ВИСЦЕРАЛЕН МАСАЖ по Огулов.
Това е старославянска техника, допълнително усъвършенствана от проф. Огулов. С потресаващ резултат! Най-общо: прилага се натиск върху органите в коремната кухина. Това в огромна степен подобрява тяхното ФУНКЦИОНИРАНЕ. В България има негови ученици ( информация ще намерите и сами) , а има също и уроци (в ютуб) за самостоятелна подготовка. До скоро водеха и нескъпи онлайн-курсове, не знам как е в момента.
За някои всичко това изглежда трудно за изпълнение. За други то ще е като ново предизвикателство..
Мой съвет: не търсете и не се радвайте на лесни резултати
Радостта ще бъде кратка, понеже лесно постигнатото бързо ще се изпари . (точно както и с лесните пари
)
Няма да доведе нито до ОСЪЗНАВАНЕ на ПРИЧИНИТЕ за проблемите, нито до свидна ГРИЖА за тяхното НЕДОПУСКАНЕ