За нищо, Мариааа. Ще се радвам, ако на някой му помогне.
За домати и краставици следващите подходящи дни (според календара,де) ще са чааак на 2.април от 18ч. и 3.април от 0.00 - 20.00 часа. Ама защо не пробваш да сложиш малко разсад сега и тогава пак малко? Хем ще видиш разликата - дали е верен тоз календар.
Аз тъй като го спазвах и все не мога да се наглася в уречените дни да съм налице и ...окъснях с разсадите тази втора година от моето градинарско летоброене.
Ей-сега чак март месец ги сложих. Ама пак съм я свършила една - не записах кое къде слагам и сега гледам покарали разни работи, пък не знам какво. Е, къде ще ги слагам? Нали уж щях да ги редя по приятели?!... 2 репички видях тази сутрин червенички и мънички. Ама що не са в земята, ами отгоре и?
Мъжът ми вика, аз май съм била виновницата
(ами не се зоря, признавам си; те и така си растат; да видим де ще му излезе края).
Иначе вече си берем разни тревички - този пореч за първи път го разбрах що е. Като си хапнахме хубаво и после бяхме като замаяни. И наистина има вкус на краставица. Че и цветът един хубав син. Другото е швейцарско цвекло. Малко му е странен вкусът, но ще свикнем. Глухарчетата и те се надпреварват кое по-напред ще разцъфти. Набрах цветчета и сега се сушат на сянка. Майданоза е ясен. От вчера гледам копривата още няколко дена и тя ще е готова. Ама може и да не дочакам толкоз за едно песто с магданоз. Драго ми е като гледам синът ми да върви и да си къса от туй, от онуй. Точно както казва една сибирячка.
Ами...олях се, ама е хубаво навън.