Ма моля ти се!
Мен как ли не ме плашеха лекарите - щяла съм да съм с тежка остеопороза на 30 години, да остана без деца (не те питат, аджеба, искаш ли деца, или не...
Бабо Марийке, без лични съобщения, моля ), да почна да припадам на всяка крачка, пък анорексия невроза, пък още куп други болести, сред които и Алцхаймер - ууууу, страшно
. Това най-много не им обичам като качество на лекарите, че винаги гледат хубаво да уплашат пациента, само и само да им играе по свирката (най-вече, разбира се, да им пие лекарствата). Хубаво че има и алтернативни методи. А, дето от аменорея се полудявало - аз по-луда от това не мога да стана тъй или иначе, така че и с това нямаше да ме трогнат, ако ми го бяха изплескали
.
Та, Томи, има голяма разлика между кокошите яйца и пъдпъдъчите. От сигурен източник знам, че пъдпъдъчите са без холестерол (за разлика от кокошите), а витамините и минералите в тях са 2-3 пъти повече и имат силно изразен оздравителен ефект. Могат да се консумират със сок, мляко, дори кафе, само че трябва да са сурови - не са гадни на вкус, дори напротив, а като се разбият 2-3 на дъното на чаша и се смесят после със сок, почти не се усещат. Дори засищат - ако не ти се яде, една такава напитка ти дава енергия почти за половин ден. Поствам и един цитат на Бате Бино по въпроса - той изглежда добре запознат:
Това дето го пишат за тях като сухи данни е сигурно само 5%. Пъдпъдъчите яйца са не само храна , а и уникално лечебно средство. ( ИЗИСКВАНЕ: сурови, оплодени, прясно снесени, от екологично гледани птици )
Единият от начините за употреба е да се пият сурови.( така една жена излекувала кисти в черния си дроб за 40 дни - само по 6 яйца на ден, ) Другият вариант е много много по-силен и лечебен (при него яйцето трябва де е снесено току що) , но засега не го споделям.
Аз от известно време пия всяка сутрин по 5. Най-сетне намерих производител от Варна. Но като го гледам, е на кантар, скоро може и да се откаже (не е икономически изгодно по принцип) ,а ако това се случи , ще си купя птици и ще си ги гледам сам. За резултати е още рано да споделям, но поне е видно, че съм силно мотивиран.
Е, аз си купувам от магазина - нямам възможност да търся домашни, а и не виждам смисъл чак толкоз да издребняваме
. Бяха ми ги препоръчали именно за този проблем и ми се струва, че имаше ефект. И при всички случаи няма да навреди. Ако имаш желание - пробвай.
А пък пелинът (белия) активира дейността на яйчниците толкова много, че е забранен при бременност. Понякога дава резултат за няколко дни!
Друго, което се сещам (ако си по билките де) е да си правиш чай от трабузан (или трабестан, наричат го още "бабини зъби") - също се намира в билковите аптеки и е билка-чудо. Прочиства организма, тонизираща е (дори бодибилдъри я използват за енергия при тренировките) и помага при всякакви полови смущения. Парадоксалното е, че при жените подпомага синтезирането на естроген, а при мъжете - на тестостерон! Ето че природата понякога прави неща, за които нашата бедна химия не е и мечтала...
Вери, струва ми се, че си доста млада за критическа, така че нищо не ти пречи да си го върнеш. Ако не - да не ти пука
. Важното е да се чувстваш добре и да си напълно уверена, че никакви опасни болести не те дебнат
. Е, разбира се, ако човек иска деца, работата става по-сложна, все пак бременност без овулация - рядко...