Таня, д-р Алексиев каза ли какви са му аргументите срещу "класическото" прочистване , препоръчвано не само от Мер, но и от такива авторитети като проф.Неумивакин, доц.Олга Елисеева, Надежда Семенова, д-р Евгени Щадилов, Г.Малахов.. и мн. други? Защото в техните центрове годишно
десетки хиляди хора си чистят дробчетата и процедурата почти в 100% от случаите е успешна
Интересно е каква му е идеята да предложи прочистване , което изглежда много по-сложно, по-неприятно и по-обременяващо, а както казваш - и неуспешно при това:)
Да не би да е само допълнителната такса за билковите смеси, които е "патентовал" ?
Прави впечатление , че този негов метод цели много бавно задействане на механизма на същинското прочистване - няколко дни. Вероятно ще бъде даден довод - да бъде постепенно и щадящо.?
Обаче логиката е съвсем различна, особено когато става въпрос за наличие на камъни .(те поне се виждат и с ехограф, задължително е преди прочистването да се домогнеш до някакъв подобен апарат за да ти определи и размера на камъните. Че ако са много големи е опасно)
Логиката е прочистването да става
шоково за да може почти "под налягане" да се изстреля по каналите това, което има да излиза , а не да се мотка из тях с риск да се запретне някъде в някое кюше и да вземе да остане там..
Затова и препоръките са такива , че е най-добре да се изпие наведнъж сока и зехтина и да се чака. Но понеже на повечето им се гади, затова се използва по-нежен вариант - в разстояние на 1 час да кажем.
После има и друг много важен момент. ( интересно ми е как ще го коментира д-р Алексиев) : От изключителна важност е загряването на дроба. Когато се загрее добре, каналите се отпускат, разширяват (Бог знае какво се кани да мине през тях ) и така шлаката много по-лесно се промушва. Ако се пренебрегне това, може да стане и опасно, особенно когато има да излизат камъни !
А в твоя случай не мога да си представя как в разстояние на 2 дни ще ходиш с грейката или електрическата възглавница върху дроба . (защото не знаеш в кой точно момент ще се задейства реакцията по съкращаване и изхвърляне)
За зелената маса , която била "разтопени камъни" не му вярвай. Това си е зехтина. И според мен процедурата е била неуспешна и ако питаш мен, веднъж е достатъчно вече , демонстрирала си доверието си към него. Следващият път можеш да се върнеш при "топлата вода"