Здравейте!
За много години и да имаме всички здраве и любов+усмивки и...приключения, за който си ги търси
Кратък обзор на празниците-при роднините в Западна Стара планина (23-26.12) много несурово във вид на картофена салата
и.... :-[ъъъ, боб и пълнени чушки с боб, питка...
Иначе през останалото наблягах на зеле и моркови, ядки, ябълки, медец
...и май това е, скромно
.
На Варна се оправих, нямаше несуровоядстване, с изключение на мъъъндзърко парче баница на село, че баба щеше да припадне като и отказах първоначално, пък специално за мен я бяха правили
! А и веднъж пих кафе с една приятелка, ама едвам преполових кафето
.
Иначе си носех блендера в раницата и си правех смутита от банани, бадемово мляко, магданоз и спирулина основно, това май се очертава любимо смутенце
. На Варна нагъвах салати от авокадо, салата айсберг, едни био доматки и кълнове от люцерна и жито. Правех си и от настъргани моркови с кълнове. Бях си купила ленено масло за салатите, но го занесох на дядо ми, че напоследък рекетира майка ми и леля ми постоянно да го снабдяват с ленено масло. Купих това на Балчо, за което Петко беше казвал веднъж.
От Варна си купих нори кори от Карфур в Гранд Мола. Търсих в две Пикалидита (това в Палах център и това на Чаталджа) и не намерих. Помня, че в това на Окръжна имаше, но все отлагах "кривването от маршрутите" до там...и накрая се оказах с кори, ама без уасаби и джинджифил (каквито има на Пикадили-Окръжна)
.
Днес направих първото си суши, ама не сурово! Другия път-сурово, набарах готини рецепти
. Кофтито е, че нямаше с какво да го завия, пробвах с кърпа, ама явно не бяха достътчно стегнати ролцата, а в добавка и ножът ми не е много остър, та някои ролца се разпаднаха. Щеше да е по-гоцко, ако имах уасаби и джинджифил, които обожавам, ама нейсе
, ще го преживея!
Иначе днес освен сушито, хапвах:
11 ч. - чай от шипка и мед, 1 филия ръжен хляб със сусамов тахан и мед
15 ч. - салата китайско зеле, морков, настъргана тиквичка, пиперка, зехтин, сусамов тахан и лимонов сок
19 ч. - суши-нори, ориз басмати, авокадо, пиперка, тиквичка, морков
.
Хубава 2011 и много
и