Здравейте!
Най-накрая и аз се престраших да си направя дневник
Водя си такъв от доста време, но е само на едно Word-овско файлче на компа вкъщи
. Редовно чета всички теми и мн. ми се искаше и аз да започна да споделям какво ям, как, по колко и т. н.
В последните няколко месеца менюто ми е предимно суровоядно (не пада под 80 %, да кажем), като останалата несуровоядна част се дължи на посещения при роднини, заведения (което е доста рядко) или практическа невъзможност, когато например работя (работата ми е малко особена и се извършва в отдалечени райони по горите
). Та несуровоядните елементи от менюто са основно варени картофи, печен пипер, понякога сирене в салатата и съвсем редки посещения при роднините и тогава, например ориз...
Та, ето какво хапвах предните дни:
10.10.2010 г. – Неделя
11 ч. – смути ½ банан, 3 круши, мака
13 ч. – чай липа, жълт кантарион, мед
13:45 ч. – салата 1 малък домат, 1 ябълка, карфиол, стрък целина, зехтин, лимонов сок
17 ч. – шепа орехи, 1 лъжица чиа, 1 ябълка, мед
20:30 ч. – салата 1 домат, карфиол, пасирани орехи, лимонов сок, 2 стръка целина, зехтин, сол
21:30 ч. – чай липа, шипка, мед
11.10.2010 г. – Понеделник
11 ч. – смути 1 банан, 2 стръка целина, мака, 1 ябълка
12 ч. – чай липа, жълт кантарион, шипка, мед
12:15 ч. – салата домат, карфиол, пасирано орехи, босилек, лимонов сок, зехтин, сол
17:15 ч. – резенчета ряпа с пастет от орехи, сусам, кашу, слънчоглед, лен, сол, лимонов сок
12.10.2010 г. – Вторник
11 ч. – смути круша, 1 връзка магданоз, мака
Няколко зърна бяло грозде
Чай липа, жълт кантарион, шипка, мед
13:45 ч. – салата спанак, домат, пастет от орехи, сусам, кашу, слънчоглед, лен, сол, лимонов сок, 3-4 резенчета репичка, зехтин
2 ябълки
20:20 ч. – салата домат, карфиол, спанак, пастет от слънчоглед, сусам, лимонов сок, зехтин, сол
3-4 ябълки
13.10.2010 г. – Сряда
12:30 ч. – смути 2 ябълки, връзка целина, мака
грозде
15 ч. – чай липа, шипка, жълт кантарион, мед
20:30 ч. – 2 филиики Вита+сос песто със сушени домати домати
22 ч. – чай лайка, мед
14.10.2010 г. – Четвъртък
14 ч. – смути 2 ябълки, целина, мака
16 ч. – чай липа, лайка, шипка, жълт кантарион, мед
16:40 ч. – салата 1 домат, карфиол, спанак, целина, лук, песто от сушени домати
Всяка сутрин на гладно изпивам по 1-2 чаши топла вода. Тези дни наблягам на салатите, нещо не ми се занимава с други яденета. По принцип си хапвам доста обилно и не се чувствам гладна
Хубавото е, че приятелят ми също се опитва да суровоядства, но за сега го е докарал поне до вегетарианство
, но все пак това е страхотно, като се има предвид, че той беше човекът-кроасан
. Ядеше само сладки неща-бисквити, шоколади, кроасани...Та, това му е по-трудно да остави, отколкото месото, което никога не е ядял в големи количества. Аз, пък, трудно оставих сиренето! Ммм, направо, големи мъки бяха, но като цяло не съм се насилвала за нищо. Стана много лесно. Месото никога не ми е було любимо. Известно време хапвах риба, веднъж в месеца, но после и нея зарязах и не ми липсва! Единственото, което мога да кажа, че ми липсваше, беше сиренето. Но дори и сега, веднъж в месеца се случва да хапна някакво домашно сирене.
Иначе, относно физическата ми активност, бих казала, че през повечето време е доста добра. Е, напоследък съм се отдала малко повече на компютърна работа вкъщи, защото трябва да се обработи информацията от лятото. Иначе през повечето време съм по баирите по работа, което намирам за уникално страхотно невероятно
! Когато се задържам вкъщи, правя някои асани или ходя на йога, но това с ходенето на йога е мноого рядко поради не-стоене вкъщи. Опитвам се поне пранаяма и някои други дихателни техники да правя винаги, когато мога.
Ох, голям роман стана....Дано посещавате дневничето ми и помагате със съвети и коментари, а аз пък да бъда редовна
Поздрави!
ЦветЧето