Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневникът на Петко  (Прочетена 413220 пъти)

axim

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #20 -: 07-06-2009, 07:17:26 »

Маи си прав освен ако не искаш да искараш зимата на ябълки ,круши,сушени плодове от рода на сливите и каисиите.Да не забравим и любимите ми дюли.Мда.Има какво още да дообмисля и изпробвам по този мои опит но мисля да го проведа в наи близко бъдеще.
Дсъщност като се замисля аз зимата съм основно на моркови и цвекло.Всакъкъв вид зеленчуци.
Благодаря за рецептата за конопено семе в наи близко време ще я пробвам.
Активен
ИСТИНАТА ОСВОБОЖДАВА


Човекът е ангел с едно крило. Ако хората не се прегърнат, няма да полетят…”

                                                                                                                                    Диоген

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #21 -: 07-06-2009, 13:08:26 »

vasilena, давам ти 5 градуса от мен...общо=55 ;D ;D ;)

Radula, като прочетох цената на твоето конопено семе и направо се замислям...аз колко давам ме е срам да кажа...в пъти повече :o

kremamel, правилото е, че винаги, когато си правим фрешове, смутита(нектарчета), е добре да слагаме по малко качествена мазнина...студено пресован зехтин е най-добре. Прави се за да се усвоят максимално мастноразтворимите витамини - А, Д, Е, К. Ако те попаднат в среда без мазнини не се абсорбират от организма и ги изпускаме ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #22 -: 07-06-2009, 13:33:59 »

axim, ти си знаеш, но при суровоядството е задължително разнообразното хранене. Може един тип храна, ако временно лекуваш нещо или си на някакъв режим. Ама иначе суровоядството е разнообразие. Гледам и тук има хора дето не го спазват това...жалко, ще имат проблеми, ако продължават така.
Много пъти съм говорил на тая тема с Рашко, а и съм чел, и навсякъде се казва, че не бива да се лишаваме от нищо, което го има като плод, зеленчук, ядка, някакъв вид кълн, течности. Разнообразието му е майката. Аз на никой персонално няма да казвам нищо. Всички сме достатъчно зрели, за да обмисляме добре нещата. За справка вижте английските или руските сайтове, където обикновено са дадени задължителни храни и такива по избор ;)
« Последна редакция: 07-06-2009, 13:36:08 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

radosti

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 396
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #23 -: 07-06-2009, 13:41:01 »

[
kremamel, правилото е, че винаги, когато си правим фрешове, смутита(нектарчета), е добре да слагаме по малко качествена мазнина...студено пресован зехтин е най-добре. Прави се за да се усвоят максимално мастноразтворимите витамини - А, Д, Е, К. Ако те попаднат в среда без мазнини не се абсорбират от организма и ги изпускаме ;)

Аз съм чела, че това се отнася само до фреша от моркови...
Активен
"Да си добре приспособен към болно общество, не е знак за добро здраве!"   Дж. Кришнамурти

"Където и да отидете, вие сте там, чакайки себе си" Дон Мигел Руиз

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #24 -: 07-06-2009, 14:14:50 »

Аз съм чела, че това се отнася само до фреша от моркови...
Така е, защото в него има най-много витамин А, който е мастноразтворим. А за всички фрешове също е добре, защото така или иначе пак има някои от тези витамини ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #25 -: 07-06-2009, 15:38:34 »

axim, и аз правя Джала нети(промивката на носа). Непосредствено преди закуска я правя. Добре е да се прави сутрин, за да дишаме добре през целия ден ;)
Статията за промивката е вече в друг раздел - http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=228.msg2150#msg2150

« Последна редакция: 07-06-2009, 19:13:15 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #26 -: 07-06-2009, 16:28:15 »

Петко, това което обясняваш в дневника ти е много интересно, но е по-добре да го пуснеш като статия в съответния подфорум за да може хората, които се итересуват от тези техники да ги откриват по-лесно.
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

vasilena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #27 -: 07-06-2009, 16:29:16 »

Да и аз мисля така ;)
Активен

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #28 -: 07-06-2009, 19:09:58 »

Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #29 -: 07-06-2009, 21:05:41 »

Петко, ще може ли да споделиш и някое твое дневно меню? Много интересен е твоят дневник! :) Мисля, че ще е полезно за всички!
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #30 -: 07-06-2009, 21:43:40 »

Ок, мерси ;D

07.06.2009

1-во хранене:
500 гр. кайсии
чаша с кълнове от ръж
2 оризови бисквити

2-ро хранене:
400 мл. конопено мляко
45-60 мин. след горното: 2 пшенични бисквити, намазани с мед

3-то хранене:
салата от домати, краставици, лук, магданоз, зехтин, маслини и поръсена с дебел слой кълнове от люцерна;
50 гр. кашу

4-то хранене:
пълнена чушка(сурова) с тофу
бадеми+лешници

5-то хранене:
чаша с кълнове от пшеница
3 бисквити от овес, царевица и ръж

За целия ден пих(освен конопеното мляко) зелен чай, чай от жълт кантарион и вода.
.....какво се оказва то - днес съм ударил стотака(100% суровоядство) ;D ;D ;D Въх, умрях!!! :D :D :D :D :D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #31 -: 07-06-2009, 21:51:33 »

Искам да подчертая обаче, че далеч не съм толкова примерен като днес...просто такъв беше денят.
Да кажа и нещо важно за течностите:
По време на хранене не пия нищо, нито веднага след това. Правилото е да са минали 50-60 мин. след като сме се нахранили, и чак тогава да приемаме течности ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #32 -: 07-06-2009, 21:55:36 »

Ехеее, добре, че един мъж пусна най-после дневно меню... Сега поне не съм аз дето ям най-много във форума! ;D Ма то така трябва да се яде, да не се пренебрегва никоя сурова храна, та после да се чудите защо, аджиба, не ви понася суровоядството! :)

Петко, бисквитките сурови ли са (гледам, че има царевица в едните, та се зачудих)? Как ги приготвяш?
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #33 -: 07-06-2009, 22:05:29 »

Не ги приготвям - купувам ги ;D ;D ;D Има български, пловдивски даже - от магазина на Опълченска и едни чешки - Racio(от Билла и Сани). Ето снимки ;)
« Последна редакция: 07-06-2009, 22:07:12 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

marulka

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1649
  • Зайченцето бяло на марулката марулката изяло...
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #34 -: 07-06-2009, 22:09:59 »

оо, аз преди си взимах точно от тия чешките от биллата, толкова са вкусни!... ама те сурови ли са? ??? спрях да ги ям точно защото мислех, че не са...
Активен
Nothing cooked tastes as good as raw feels

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #35 -: 07-06-2009, 22:12:25 »

Ами да ти кажа и аз не съм 100% сигурен. Експандиране май се нарича процеса на обработка, но доколкото разбрах не е термична...а и няма никакви добавки все пак ;)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #36 -: 07-06-2009, 22:31:07 »

Петко, мерси! :)
А тофуто си го купуваш или си правиш някакъв суров вариант? хехе
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

vasilena

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1059
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #37 -: 07-06-2009, 22:31:31 »

Менюто ти ми се вижда супер пълноценно,ще взимам пример,ама ти ядеш по 200 пъти на ден бе човек ;D ;D ;D
 ;)
Активен

Radula

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #38 -: 07-06-2009, 22:34:19 »

О, и още нещо - всичките ядки, които ядеш, предварително винаги ли ги киснеш, или както дойде..?
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Дневникът на Петко
« Отговор #39 -: 07-06-2009, 22:35:09 »

Хахах...с такава диета се отслабва...сериозно ;) То даже системата(йога) препоръчва по 7 пъти дневно, ама айде днес по-леко да е ;D ;D ;D ;D ;D
Радула, ядките в повечето случаи ги кисна. Рядко ям сухи :)
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
 

Страницата е създадена за 0.105 секунди с 21 запитвания.