axim, на теб ти отговарям най-накрая, защото ще е по-подробно. Не знам само дали не ме надценяваш нещо...чак хранителен режим...но нека опитаме
Като обясняваш за това Евангелие, се сещам за нещо, което съм чувал на йогата, че е добре, да се консумира храна съобразно региона и според сезона. Какво мислиш за такъв един режим:
-
масла - зехтин, тиквено, конопено, ленено. Задължително студено пресовани. Написал съм ги по ред на важност.
-
покълнанли семена - пшеница, ръж, люцерна, киноа.
-
ядки - бадеми, лешници, орехи...други, които се отглеждат в България не знам.
За киноата ти пиша, понеже е високо белтъчно семе...а ти каза, че искаш като за спортисти.
Плодове и зеленчуци всякакви. Бананите са задължителни при умерена или интензивна физическа дейност, но пък не виреят у нас.
Мед и пчелен прашец - както винаги предпочитам разнообразието. Поне 2-3 вида мед ти препоръчвам - акациев, липов, манов, букет. Но да е купен от познат пчелар, или от панаира на меда в Пловдив
Прашецът предполагам знаеш: една супена лъжица слагаш вечерта преди лягане в чаша с много малко вода. На сутринта пиеш на гладно и поне 15-20(най-добре 30) мин. не пиеш и не ядеш нищо.
Можеш да включиш също сушени плодове, сусамов тахан, маслини, маслинова паста(да си мажеш разни хлебчета или за "манджа"), житенки(бисквити от 100% оризов или пшеничен произход...има и разни миксове с ръж, овес и царевица).
Прави си всеки ден фрешове и млека от семена и ядки. Прави някой от хлебчетата в сайта...например това -
http://www.zemianazaem.com/?p=80 Само една
бележка да направя: не си ми писал доколко си суровоядец - 60, 80, 90%...?? Ако си 90% например и в същото време не ядеш нищо, което е внос, означава, че адски много ще се ограничиш, и е вече
опасно.
Аз съм горе долу 75% суровоядец и понякога си хапвам варива - елда(гречка), леща, фасул. Но по 7-8 лъжици, а не цяла купичка например.