Искам да добавя, че ние като всички вас в стремежа си да намерим по-чиста храна, решихме да продаваме точно тези водорасли, заради нормалната цена, сертифакционния органи и заради това, че са от EU. Ние не сме корпорация алчна за пари, която е готова на всичко, за да продава вкл. и евтини водораслови продукти. Ние сме малък магазин изграден с помощта на много приятели, които също консумират въпросните продукти. Избрали сме за внос Англия, защото там има сертификационен орган наречен Soil Association (както е написал и Росен в горния пост) и защото за мен те са с най-добра репутация в Европа. В нета намирам добри американски супер храни и уважам USDA като един от най-сериозните сертификационни органи в света, но за съжаление са малко далече. За сега сме избрали да работим с продукти от Англия. В тази страна се намират водорасли предимно в стъкло, пластмасова или найлонови опаковки (който не бих нарекла точно "гнусни" както е направил Орто в по-горен пост, чиито постнати продукти между другото също са в пластамаса). Намерим ли такива, с биоразградими опаковки, хартиени или в стъклени бурканин и на прилични цени ще ви ги представим и се надявам това да е скоро.
За таблетките. Въпреки, че спирулината има добри слепващи свойства, както пише и Д.Улф непрекъснато попадам на каспули и таблетки с магнезиев стереат или скорбяла. Тъй като аз самата избягвам да консумирам подобен тип таблетки съм си обещала да не продавам такива и в магазина. С Росен винаги сме обсъждали темата за таблетките и още от начало решихме, че ще консумираме и продаваме единствено супер храни. Добавките с разни пълнители не са ни страст.. Силика, Магнезиум Стереат и Скорбялата, които съм виждала в спирулинови таблетки не са ми приоритет, нито пък считам за храна. А намирам такива в нета на любимата фирма на активен участник в този форум.
ПС:Не ме блазни идеята, да влизам във форуми и да "плюя" по стар български обичай други фирми, лица и продукти. Нито като собсвеник на магазин, нито като консуматор. Никога не се изказвам по форуми, ако не съм сигурна поне едно 80-90 %. За това бих помолила Орто преди да използва определния като "гнусни" да дойде да се запознае с нас, да види и помирише, пробва водораслите и след това да използва силни изрази и думи. Бих го почерпила със сурови сладки и шейк с въпросната спирулина, за да видим как ще му се отрази:)
Стела
[Дешев: изчистих поста, за да оставя само частта по темата с водораслите.]До Stela - няма как сертифициращия орган да гарантира каквото и да било. Мнението ми за водораслите предлагани от вас, си е мое мнение изградено на база опит. Опитах ги и сравнени с голяма част от купените от Япония и Канада, вашите не са вкусни, нито полезни, нито с някакъв изразен ефект. На същото менние са много жени ваши клиентки изразили мнение в BG MAMA. Те няма да повторят.
Относно магнезиевия стеарат, той присъства във всеки прах който продавате. Не е задължително да се пише на етикета. И освен това производителите на хранителни добавки стигат до извод, че точно ефекта от него е силно положителен и дори брашно да капсулират, слагайки магнезиев стеарат и силициев двуокис, телата попълват запаса си с него, и се чувстват добре. Силиция и Магнезия са добри минерали.
Спирулината която вземам от Planetary herbal e вкусна, сладка и светкавично освежаваща заради неокислените гама линоленова и витамини. А за хлорелата , Японската в специалния и щам CVE (Chlorella Vulgaris extract) derived from Chlorella Vulgaris CK-5 strain, е може би най-силния балсам за храносмилателната система. Няма как в здравословен магазин от България да се купи продукт отговарящ на заглавието си. Продаваните стоки в БГ са окислени, стари и със съмнителен произход. Като почнете да цедите масла в магазина ( от коноп и иглика ) може и да тръгна да ви уважавам. Не мислете че имам нещо против вас, схемата е валидна за всеки пръкнал се продавач в БГ. Прикрива се много от информацията и главно кога нещо е полезно и кога не.
Окислените водорасли са вредни и то много. На гранясването се дължи противния вкус и миризма. Няма как да се запази свежестта на прах повече от месец. Няма и как същия прах да се опази от плесен и афла. насипните ви какаови зърна са буквално смъртоносни. За това нямате вина ! Не може да се опазят продуктите незаразени. Супер храни друг път. Супер храната е на друго място при Прайс