Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневник на malade  (Прочетена 28220 пъти)

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #40 -: 07-05-2011, 17:52:32 »

В суровоядството кълновете, доста се използват, поне така мисля, интересно, че къде ли не търсих информация във форума за "А как аджеба се ядат" ще попитам тук, пък дано някой да ми даде линк.

Аз използвах купени бобови и ги задуших в нещо като тиган с капак с малко сол, зехтин и лимонов сок сложих и малко трева за по достоверно (бок чой) и ми хареса доста, но незнам дали с подгряването витамините или там каквото има в тях полезно, да не са изчезнали.

Изобщо полезни ли са тия кълнове или ги ядете от няма и къде, примерно защото не може да се яде месо, сирене, яйца и т.н. много се извинявам, ако ми е дилетански въпроса, но изобщо не се майтапя.  :angel:

Така например, боба бил почти вреден и е класиран като много тежка храна, но много хора особенно на село това не го знаят, та в този смисъл питам  :)
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #41 -: 07-05-2011, 18:10:44 »

Ето този цитат например доста ме озадачи, което ме навява на мислълта, че хич не е лесен пътя да намериш какво да ядеш  ::)

Валя, ето тук има тема за кълновете от чушка и защо не бива да се консумират. Споменава се същото за домата, картофа и повечето видове боб.
Активен

kyx4o

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=1836474233
Re:Дневник на malade
« Отговор #42 -: 07-05-2011, 18:41:32 »

http://www.zemianazaem.com/archives/159  тук има тема за кълновете :Appetit_17: :Appetit_17:
Активен
Храната да бъде Вашето лекарство и лекарството - Вашата храна. Хипократ

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #43 -: 07-05-2011, 19:30:46 »

Благодаря много, верно бях забравил че има форум, но има и сайт с интересна информация, на сайта не се бях сетил да търся.

Така, след втория опит да сготвя нещо с кълнове съм още по-доволен, прибавих и малко ситно нарязан чесън и настъргани моркови, вече честно, няма нужда да ходя на китайски ресторант, гарнитурата я докарах, като прибавя сега и скариди ще стане като истинско  :essen:
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневник на malade
« Отговор #44 -: 09-05-2011, 10:04:34 »

Не разбирам защо трябва да готвиш кълновете, прави си салати с тях  :Appetit_17:
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #45 -: 10-05-2011, 15:11:35 »

Е незнам за кълновете, малко жилавички ми се виждат, а и все пак е боб, не искам да се натравям, няма много инфо как да се ядат.

Днес започвам подготовката за новото чернодробно пречистване планирано за 16 май, така че днес е ден Първи. Започвам с ябълковия сок, предния път от тия сокове и салати загубих 2 кг окончателно, което си е супер, аз съм 75 кг, теглото не ми е проблем, но действа добре все пак една диета.

Та като рекохме диета, може ли да си ям тия кълнове с моркови задушени вместо салата, а и също така мога ли да ям картофена салата, това по време на тия 5-6 подготвителни дена, искам да кажа де.  :essen: 
Активен

Ptirinha

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 76
    • (Pti)rinha :) - коктейл за ценители и избрани
Re:Дневник на malade
« Отговор #46 -: 10-05-2011, 16:22:03 »

бих ти препоръчала да разглеждаш кълновете като подправки :Appetit_17:.., поръсваш, поръсваш и смесени с дресинга на каквато и да е салатка, която си приготвяш ще е супер, а боб мунг е по-скоро соя, отколкото боб
Активен

Mемория

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 148
Re:Дневник на malade
« Отговор #47 -: 10-05-2011, 16:49:30 »

Malade, виждам, че си взел насериозно информацията от онзи мой пост, който си цитирал по-горе. Обаче както се вижда от следващите няколко поста към същата тема, други съфоромци не споделят мнението за вредата от бобовите кълнове. Изглежда само един източник има подобно твърдение, и то Мер не си спомняше точно къде го е срещнала.

В случай, че все пак е вярно, то по-скоро ще е за няколко, а не повечето видове бобови. Разчитай на собствени проучвания да откриеш точно кои!
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневник на malade
« Отговор #48 -: 10-05-2011, 20:18:14 »

И аз не ям боб на кълнове, само варен. това е единствената манждичка която ям. Иначе други бобови култури ям на кълнове- като грах, леща, нахут, боб мунг...
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #49 -: 10-05-2011, 20:43:11 »

Там е проблема защото аз ги купувам от магазина и дори не съм сигурен от какво са, предполагам че са от боб мунг.
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневник на malade
« Отговор #50 -: 10-05-2011, 21:21:27 »

По-добре си купи семена приятелю. Опитай първо със слънчоглед, люцерна- те най-лесно ми се получават :)
1 пакетче люцерна ми стига за 4 големи кутии  ;)
А след това опитай и вкуса на кълновете леща и боб мунг. На мен в началото не ми бяха особено вкусни и винаги ги слагах в салати, или си правех сурова манджичка с тях, с домати, морков, чесън. Но после се свиква и сега си ги хрупам само така  :Appetit_17:.....
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #51 -: 12-05-2011, 17:33:59 »

Вчера бях на път, така че ден Втори мина с пиене на чай и сок, в началото беше ок сока, но към края вече беше започнал да ферментира. Сутринта нямах време да го прецеждам, така че си беше нещо средно между пуре и сок.

Как да е, днес е ден Трети, дръннах сутринта на екс половин литър ябълков сок, голям кеф е на екс  :essen: , после си задуших кълнове от боб-купени и настъргана черна ряпа, направо се "подмокрих от кеф" голям делис, още един зеленчук ме спечели за каузата - черната ряпа  :Content_22:

Сега да питам планувал съм този месец още две пречиствания, едното на 16, другото след седмица, някъде на 24 май примерно, дали е добра дата  :surpris_23:
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #52 -: 13-05-2011, 23:17:17 »

Ден Четвърти, нищо особенно пия си ябълковия сок с кеф, по 250 мл на екс всеки път, общо 1.5 л на ден. Също така все повече задобрявам със задушаването на кълнове и сие, ям салати ...
Активен

Синева

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 141
Re:Дневник на malade
« Отговор #53 -: 14-05-2011, 21:59:01 »

malade , приятелю, не са ли ти казвали, че сокът не се пие на екс! Пие се на малки глътки. Неслучайно йогите съветват: "Храната се пие, течностите се дъвчат."
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневник на malade
« Отговор #54 -: 14-05-2011, 22:14:08 »

аха, и аз казвам, че кълновете не се готвят, ама той не слуша хич  ;) :pensif_29:
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #55 -: 14-05-2011, 22:47:54 »

malade , приятелю, не са ли ти казвали, че сокът не се пие на екс! Пие се на малки глътки. Неслучайно йогите съветват: "Храната се пие, течностите се дъвчат."

Ябълковия сок за един час се окислява, в началото е зелен, после става кафяв, или по-скоро се окислява утайката (която изплува отгоре) баси и обяснението утайка пък да изплува  tooth така де разбрахте. Сока е доста кисел, а така знам изпивам го и толкова инъче цял ден ще ми е кисело в устата.

Все пак ако е наложително за пречистването ще го пия на малки глътки за 5 дена, нооо но уей да спра да пия поне по 100-200 мл на екс, голем кеф  :kisss:
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #56 -: 14-05-2011, 22:52:22 »

аха, и аз казвам, че кълновете не се готвят, ама той не слуша хич  ;) :pensif_29:

Даниела, твоето мнение съм го взел доста на сериозно, не се безпокой  :kisss: , вече почти не ги задушавам просто ги притоплям за 1 мин на котлона и това е, доста задобрях в салатите, стържа моркови, ряпа, чесън и кълнове със зехтин, планирал съм в най-скоро време да си купя и семена за кълнове :Content_22:
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580
Re:Дневник на malade
« Отговор #57 -: 14-05-2011, 23:48:11 »

успокоих се, хубави салатки ядеш  ;)
щом обичаш ряпа, ето ти една лесна рецепта, да разнообразиш салатите  :peperudi:
...от сайта на Вери

http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-osnovni-iastia/pylneni-ravioli-ot-riapa/
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #58 -: 15-05-2011, 20:13:13 »

Малко трудно ще нарежа ряпата на листове, но изглежда вкусно, аз си я стържа с рендето.

Ден Шести днес, пия сока на малки глътки  :Content_22: , също така изчетох доста за чиа-та и едни статии за едно племе в Мексико, малко тенденциозно написано, но има нещо, затова си купих 0,5 кг черна чиа от Гватемала. Намерих и едни кълнове от люцерна, доста по-малки са от тия на боба, така че ще ги ям на салата.
От утайката от ябълковия сок мисля да си правя пюре с мед или нещо подобно.
Активен

malade

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 131
Re:Дневник на malade
« Отговор #59 -: 15-05-2011, 20:21:08 »

Опаля, забравих да попитам, чиа-та колко грама в колко мл вода се киснат.  :essen:
Активен
 

Страницата е създадена за 0.049 секунди с 18 запитвания.