В суровоядството кълновете, доста се използват, поне така мисля, интересно, че къде ли не търсих информация във форума за "А как аджеба се ядат" ще попитам тук, пък дано някой да ми даде линк.
Аз използвах купени бобови и ги задуших в нещо като тиган с капак с малко сол, зехтин и лимонов сок сложих и малко трева за по достоверно (бок чой) и ми хареса доста, но незнам дали с подгряването витамините или там каквото има в тях полезно, да не са изчезнали.
Изобщо полезни ли са тия кълнове или ги ядете от няма и къде, примерно защото не може да се яде месо, сирене, яйца и т.н. много се извинявам, ако ми е дилетански въпроса, но изобщо не се майтапя.
Така например, боба бил почти вреден и е класиран като много тежка храна, но много хора особенно на село това не го знаят, та в този смисъл питам