Ех, на леляяяяяяя! Ще ви кажа, лелиното
що да ви не кажа!
Ам да не вземете да прекалите, ей! Да ви разправям аз една история лелинска. Отивам, значи на гости на Ескориал няколко дни след като беше родила първото си детеееееее. Отидох с намерение ей тъй за дзак, да цункам една племенница, да погаля по главичката бебенцето и да си бия шута към една кръчма, че дружина вярна-сговорна ме чакаше за раздумка, разпивка и други греховееееее. Та, заварвам картинка - Ескориал шашната, че бебето не било сукало 15 гр. ами само 5 и сигурно щяло да умре от глад. Дадох мъдри съвети и таман да си обуя обувките и да бягам към по-интересното място чувам зетя да говори по телефона: Майко не идвай тая вечер, защото на Ескориал лелята е тук и ще помогне за бебето. Брей! Смрази ми се кръвта. Амчи аз не съм точно такава леля, джанъм!
Обаче какво да правиш... Останах и помагах. Ех, човек трябва да прави жертви в името на това, че е любима леля
Хай сега рецептичката:
Овесените бисквитки се правят с: орехчета, овесени ядки, сусамов тахан, фурмички, стафидки предврително накиснати, ванилийка, есенция ром, канела. Ако не ви е достатъчно сладко може маленко медец или кленов сиропец, но съвсем умерено, че няма изсъхване после. Всичкото туй в блендера, после на формички и във фурната да поизсъхне. Няколко часа отлежава на приятна температура и после - хруп!хруп! а, свършиха
Не ме питайте сега по колко от продуктите. Ами тъй на око. Примерно чаша орехи, половин чаша овесени ядки, малка чашка сусамов тахан.
Амчи сега, Марулче, аз тез рецепти как да ги напиша във официалния раздел като не могада посоча точно количество продукти. Ще вземе някой да ги не уцели и да ме проклина. И после от любима леля, ще стана намразена леля
Хай пробвай ги и ги напиши ти, а! Хайде, лелиното