Ортодоксалният приятел понеже ту се материализира , ту изчезва , да му отговоря все пак с няколко реда:
-Човече , думата "реклама" има друго значение.. Как ще "рекламирам" нещо , от което не получавам и стотинка? Не е хубаво да се говори лошо , когато истината за нещата е съвсем друга.
Купувам си яйцата на същата цена, на каквато купуват и другите. А "производителят" Петьо е толкова производител, колкото всеки втори човек на село, който си гледа животинки. Той не е сертифициран и не може да зарежда супермаркети. Продава на няколко човека само.
В момента е даже на загуба!! А когато не е бил, е ставало въпрос за 100-150 лв на месец! Това ако е бизнес за теб.. Ела в Кичево да го видиш как живее, каква кола кара, как е облечен.. Ще го съжалиш! Това е съвсем друга порода човек. Човек с голямо сърце.
В началото настоявах да му ги купувам по 20ст. ( за да не вземе и той да фалира като другите и да търся пак нов производител) Той вика - "Не.Аз съм си решил по 15ст."" Това е остатъчно да прецениш един човек! Познавам го вече много добре , всеки път като се срещаме да вземам "стоката" си говорим по половин час. Живее с 450 лв на месец (работи ,знаеш, - охрана) има семейство. Ако изкара някой лев от яйцата - това му е "печалбата". Съчувствам на човечеца, това е всичко.
Няма пазар за тези яйца. Ако ти или някой друг намери пазар - Петьо на едро е готов да ги дава по 7 ст. Продай ги по 20, по 30 ако можеш.. Това е вече бизнес, но няма пазар.
Не е добре да генерираш лошо в сърцето си . (особено без повод..)
- За клетките си прав. Кофти е да живееш в клетка, но специално за питомните пъдпъдъците това МАЙ не е толкова проблем, както за други животни. Щом пеят постоянно и се размножават.. Аз не бих пял, но те пеят, при това силно
( може да се проучи , има литература бол )
- породата на птиците. Да, вероятно има и други породи, които снасят още по-полезни яйца. Обаче струват скъпо и няма кой да ги купи. И после да купи едни още по-скъпи яйца. Ще фалира следващия месец. (Така че не може да се разглежда като вариант. Само си чешем езика.)
- Смеските , с които се хранят. Да , и аз не знам какво има вътре. И няма как да разберем на практика. Но няма и алтернатива май - И Петьо , а и предния производител,от когото вземах, се мъчиха да си правят сами фуража! (което пак Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА САМИЯ ЧОВЕК! - иска да знае с какво си храни пилетата, ) Мелиха разни семена, смесваха.. ОБАЧЕ ПТИЦИТЕ СПИРАХА ДА СНАСЯТ. Не снасят по цял месец! А повече да чака кой ще си позволи.. не е рентабилно. За мен няма обяснение. Питах доцента. Той също май не успя да даде задоволителен отговор. Затова им дава смески , обаче добавя разни семена и от себе си. Това е положението, друг вариант - някой ден като си ги завъдя сам.
- Кокошите яйца от свободни кокошки. Сравнение за хранителност и полезност - само в лабораторията.
Но сурови са леко опасни . Може да прихванеш разни болести. Аз лично не рискувам. Докато пъдпъдъчите - никога никой не се е заразявал от нещо! Аз за 2 г. толкова яйца изпих , как едно не се случи да е развалено..
А и кокошите са потенциално аллергизиращи. Докато пъдпъдъчите - не.
Стига толкоз, че пак ще кажеш - тоя толкова изписа , няма как да не взима някой лев от това .